GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ωτοπλαστική και κόστος

Τα αφεστώτα ώτα , ευρέως γνωστά ως πεταχτά αυτιά αποτελούν ένα αρκετά συνηθισμένο αισθητικό πρόβλημα που συναντάται σε ένα σημαντικό π...


Τα αφεστώτα ώτα , ευρέως γνωστά ως πεταχτά αυτιά αποτελούν ένα αρκετά συνηθισμένο αισθητικό πρόβλημα που συναντάται σε ένα σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ανεξαρτήτως φυλής ή γεωγραφικής θέσης. Περίπου 5% των ανθρώπων ταλαιπωρούνται από αυτή τη δυσμορφία, για την οποία ευθύνεται η απόκλιση του πτερυγίου του αυτιού περισσότερο από το φυσιολογικό.
Τα αφεστώτα ώτα οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες και ανακαλύπτονται αμέσως μετά από τη γέννηση του παιδιού. Έτσι, από νωρίς πολλοί είναι οι γονείς που ενδιαφέρονται να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα στην εμφάνιση του παιδιού τους αφού δικαίως τους απασχολεί η ψυχολογική υγεία αυτού. Πολλά είναι τα παιδιά που δέχονται αρνητικά σχόλια και πειράγματα από τους συμμαθητές και τους φίλους τους με αποτέλεσμα να αποκτούν χαμηλή αυτοπεποίθηση και συχνά να απομονώνονται και να κλείνονται στον εαυτό τους. Σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία,τα παιδιά δυσκολεύονται πολύ να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση και έτσι η χειρουργική επέμβαση της ωτοπλαστικής είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημά τους.

Όσο αφορά τους ενηλίκους, με το πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που καταφεύγουν στην ωτοπλαστική προκειμένου να αποκτήσουν το πρόσωπο που επιθυμούν. Κι εδώ ο ψυχολογικός παράγοντας είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί τους ασθενείς στη διόρθωση της όψης των αυτιών τους. Η βελτιωμένη εμφάνιση θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της αυτοεκτίμησης του ατόμου και συνεπώς μια συνολικά βελτιωμένη ζωή σε κοινωνικό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Κι ενώ είναι γεγονός πως η εξέλιξη της επιστήμης στην ωτοπλαστική επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να πάρουν την απόφαση και να απευθυνθούν στον ειδικό ιατρό. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτή την αναβλητικότητα είναι το κόστος της επέμβασης. Οι περισσότεροι φοβούνται πως το κόστος θα είναι υπέρογκο και δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως αυτή η επέμβαση κοστίζει τόσο, ώστε να δύναται ο κάθε ενδιαφερόμενος να ανταπεξέλθει σε αυτήν και να κάνει αυτό το μοναδικό δώρο στον εαυτό του.

Ενδεικτικά, το κόστος εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια επέμβαση η οποία δεν απαιτεί διανυκτέρευση κι έτσι το κόστος του χειρουργείου είναι αρκετά χαμηλό. Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά, πράγμα το οποίο συμβάλλει στο να μην αυξάνεται ιδιαίτερα το κόστος της επέμβασης. Τέλος, έχουμε την αμοιβή του ιατρού η οποία συνήθως κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια, δεδομένου ότι πρόκειται για χειρουργική πράξη.

Αυτό που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη κάθε ενδιαφερόμενος είναι πως πρόκειται για μια επέμβαση που γίνεται μια φορά με τον σωστό χειρουργό και τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα και πολλές φορές αλλάζουν ριζικά τη ζωή του ασθενούς. Επιπλέον,η ανανεωμένη εμφάνιση και το ψυχολογικό αποτέλεσμα κάνουν το κόστος της επέμβασης,που ούτως ή άλλως είναι για όλα τα βαλάντια, να φαίνεται ακόμα πιο προσιτό.

Ένα ραντεβού με τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό θα σας βοηθήσει να λύσετε κάθε απορία και να διαπιστώσετε και οι ίδιοι πως πρόκειται για μια επέμβαση που αξίζει τον κόπο. Το κόστος αυτής δεν θα έπρεπε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην απόφαση κάποιου για να υποβληθεί στην ωτοπλαστική επέμβαση και να βελτιώσει τη ζωή του αφού το συνολικό αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητης αξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια