GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επισκευάζεται και ενισχύεται ο φράχτης στα σύνορα – δημιουργείται ανάχωμα

Συρματοπλέγματα και σιδερένιες κατασκευές ενισχύουν από σήμερα το πρωί τον φράχτη στα σύνορα του Έβρου, με τους υπεύθυνους να επισκευάζο...

Συρματοπλέγματα και σιδερένιες κατασκευές ενισχύουν από σήμερα το πρωί τον φράχτη στα σύνορα του Έβρου, με τους υπεύθυνους να επισκευάζουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην έκτασή του τόσο από τη ρίψη πετρών όσο και από προσπάθειες κατεδάφισής του με το δέσιμο και τράβηγμα σκοινιού. Ταυτόχρονα, αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις φύλαξης και οι δομές αποτροπής με προσωπικό και υλικό της ΕΕ, όπως δήλωσε ρεπορτάζ της ΕΡΤ.


Μάλιστα, όπως είχε προαναφερθεί, ο φράχτης θα επεκταθεί 40 χιλιόμετρα κατά μήκος του ποταμού.
Σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Ελλάδος, Παναγιώτη Χαρέλα, πρέπει να διατηρηθεί η ακεραιότητα του φράχτη. Όπως δήλωσε ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια σε συνοριοφύλακες και σε προσωπικό από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε εξοπλισμό στο φυλάκιο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος των συνόρων. Εξάλλου, αύριο Τετάρτη (11/03) θα καταφθάσουν στα σύνορα 100 συνοριοφύλακες της Frontex, οι οποίοι θα συμβάλλουν στις περιπολίες και την περιφρούρηση των συνόρων.

Παράλληλα, οι προσπάθειες των προσφύγων και μεταναστών συνεχίζονται, με κάποιος να μεταβαίνουν με φουσκωτές βάρκες τον ποταμό Έβρο με την ελπίδα να περάσουν με αυτό τον τρόπο στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια