GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απλοί τρόποι για να μειώσεις δραστικά τον χρόνο που περνάς στο μαγείρεμα

Τώρα με τον κορονοϊό και έχουμε κλειστεί στο σπίτι και έχουμε περιορίσει το delivery.


Τώρα με τον κορονοϊό και έχουμε κλειστεί στο σπίτι και έχουμε περιορίσει το delivery.
Κι έτσι ο χρόνος που περνάμε πια στην κουζίνα έχει αυξηθεί δραστικά.
Έχουμε όμως τους επαγγελματίες να μας ανοίγουν τα μάτια για το πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά και πιο γρήγορα και πιο οικονομικά.

H σεφ Beth Bader και συγγραφέας του οδηγού «The Cleaner Plate Club» έχει 2 καλές ιδέες εδώ.
«Μαγείρεψε μία φορά, ετοίμασε περισσότερα»: Τα φαγητά που χρειάζονται πολύ χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος, όπως τα ψητά κρέατα, αποδίδουν περισσεύματα που μπορούν να δημιουργήσουν νέα και πιο γρήγορα πιάτα.

Το ψητό κοτόπουλο που ετοίμασες για την Κυριακή, μας λέει, αν φτιάξεις μεγαλύτερη ποσότητα θα αφήσει περίσσευμα για κάτι γρήγορο τη Δευτέρα. «Ψήσε δύο κοτόπουλα μαζί», συμβουλεύει, σέρβιρε το ένα και κράτα το άλλο για κάτι εύκολο την επομένη. Και με τα κόκαλα θα φτιάξεις διπλάσια ποσότητα ζωμού κότας μαζί.

«Φτιάξε διπλάσιες ποσότητες σούπας και σάλτσας και βάλε στην κατάψυξη τη μισή για μέσα στη βδομάδα»: Αν επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία κάποιες φορές, μας λέει, τότε θα έχεις έτοιμο το φαγητό ολόκληρης της βδομάδας. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι λίγο ζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων ή μια γρήγορη μακαρονάδα.

Κάτι αντίστοιχο προτείνει και ο γνωστός σεφ Jeff Anderson, να αυξάνουμε την ποσότητα των δύσκολων υλικών που χρησιμοποιούμε (όπως το κρέας και το ψάρι), έχοντας έτσι έτοιμο παραπανίσιο για σάντουιτς ή ξεχωριστά πιάτα.

Η σεφ και συγγραφέας τσελεμεντέδων Tamar Adler μας συμβουλεύει να μαγειρεύουμε τα φαγητά μας με τρόπο που να δημιουργεί και ένα δεύτερο υλικό, διπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό των γευμάτων που παίρνουμε από τον ίδιο χρόνο στην κουζίνα.

Προτείνει, ας πούμε, να βράζουμε ή να κάνουμε ψητό της κατσαρόλας το κρέας, αντί να το βάζουμε στον φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε και το κρέας και τον ζωμό του. Με το κρέας τρώμε εκείνη τη φορά ή και επόμενες, έχοντας ταυτοχρόνως έτοιμο και το βασικό υλικό για μια σούπα.

Κερδίζοντας και χρόνο και χρήμα. «Διπλασιάζει και τον αριθμό των γευμάτων που παίρνεις με τα ίδια λεφτά και τον χρόνο που περνάς στη μαγειρική», λέει.

Μια δεύτερη ιδέα της είναι η χρήση διαφορετικών τμημάτων του υλικού για ξεχωριστά πιάτα. Γι’ αυτό προτείνει να αγοράζουμε το κρέας με τα κόκαλα, έχοντας από την αρχή τη βάση για την επόμενη σούπα…


Δεν υπάρχουν σχόλια