GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έβρος: Στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ οι κινήσεις των ΜΙΤ και Τζαντάρμα – Οι ζώνες ελέγχου στα σύνορα

Ένα «δίχτυ» ασφαλείας επιχειρούν να στήσουν οι Αρχές στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, «χαρτογραφώντας» την «αθέατη» δράση της το...


Ένα «δίχτυ» ασφαλείας επιχειρούν να στήσουν οι Αρχές στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, «χαρτογραφώντας» την «αθέατη» δράση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ).

Επί ποδός βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και έμπειροι συνοριοφύλακες για να μπορέσουν να συλλέξουν οπτικοακουστικό υλικό που να φανερώνει την πραγματική δράση των τουρκικών Αρχών.
Το υλικό που έχουν συλλέξει οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», αποκαλύπτει ότι στην «πρώτη γραμμή» συντονισμού στην διακίνηση μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκονται οι άνδρες της τουρκικής Στρατοφυλακής, της περίφημης Τζαντάρμα (Jandarma).

Ο τρόπος δράσης τους
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φροντίζουν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας σκούφους ή κασκόλ, έχουν κάτω από τα ρούχα τους πιστόλι και υποδεικνύουν τα περάσματα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για άνδρες που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, ξέρουν τα σημεία όπου η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλή και δίνουν ανάλογες εντολές.
Στο συντονισμό της Στρατοφυλακής σημαντική συμβολή έχει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων αξιωματούχων, και η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ). Οι ελληνικές αρχές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού παρατήρησαν ότι σε κοντινή απόσταση από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες βρίσκονται οχήματα με συμβατικές πινακίδες, συνήθως βανάκια, κάποια εκ των οποίων ανήκουν στην ΜΙΤ.

Η «βρώμικη δουλειά» που σημειώνεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τη Στρατοχωροφυλακή φαίνεται να είναι μοιρασμένη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κάποια μέλη της Τζαντάρμα εμφανίζονται να δίνουν διάφορα εργαλεία στους πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να προκαλέσουν φθορές στα συρματοπλέγματα και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, ενώ κάποια άλλα μέλη έχουν αναλάβει τη ρίψη δακρυγόνων με ειδικές συσκευές εκτόξευσης.

Οι ζώνες ελέγχου
Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον Στρατό έχει οργανώσει τρεις ζώνες ελέγχου στον Έβρο, προκειμένου εάν κάποιος καταφέρει να περάσει από την πρώτη γραμμή να εντοπιστεί στη συνέχεια. Στις τρεις ζώνες ελέγχου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δίνεται έμφαση στον εντοπισμό τυχόν «μεταμφιεσμένων» μεταναστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι σε επαφή με την άλλη πλευρά των συνόρων. Στον Έβρο πάντως σε επιφυλακή – με τρόπο «αθόρυβο» – βρίσκονται και δυνάμεις της ΕΚΑΜ, σε περίπτωση που σημειωθεί οποιοδήποτε ένοπλο περιστατικό.

Πάνω από 39.000 αποτροπές
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας δέχεται μεγάλες πιέσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα για 10η συνεχόμενη μέρα. Ειδικότερα, για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 του Σαββάτου 7 Μαρτίου τα στοιχεία είναι τα ακόλουθα:
Έχουν γίνει 280 συλλήψεις
Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε639 περιπτώσεις.

Ερντογάν: «Ελλάδα, άνοιξε τα σύνορα»
Να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη κάλεσε την Ελλάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. Ειδικότερα, απευθυνόμενος εν συνόλω στη χώρα μας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν ανέφερε: «Ε, Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Άσε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
In today’s speech, Turkish President #Erdogan called on #Greece to open its borders so refugees can go to other European countries and said Greece should not be troubled with #Turkey. pic.twitter.com/KVNdPBupka
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) March 8, 2020
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι δεν έλαβε την αναμενόμενη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα στο ζήτημα αυτό.
«Αυτό είναι ακόμη η αρχή»
σε μία άνευ προηγουμένου δήλωση προχώρησε και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλου, ο οποίος ενθαρρύνει ανοικτά μετανάστες να παραβιάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και απειλεί λέγοντας χαρακτηριστικά «να δείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια