GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θα απέχουν από τα δικαστήρια τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης λόγω του κορωνοϊού

Επί στολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα Κων/νο και τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλ...


Επί στολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα Κων/νο και τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ : ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
όπως σας είναι γνωστό η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται την περιοχή του Νομού Έβρου.
Ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων του Κορωνοϊού και της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος και οποιαδήποτε αδιαφορία θανατηφόρα. Είναι υποχρέωση όλων μας να προλάβουμε την πανδημία.

Αναμέναμε με αγωνία την αντίδραση σας, τις οδηγίες σας και μέτρα για την προστασία των δικαστηρίων, τα οποία είναι τόπος συνάθροισης εκατοντάδων ανθρώπων καθημερινά. Γνωρίζετε ότι η προσέλευση των πολιτών στα δικαστήρια είναι υποχρεωτική και γίνεται είτε κατόπιν σχετικής κλήτευσης, είτε για την ενάσκηση νομίμων δικαιωμάτων και εκπλήρωση υποχρεώσεων. Οι δε δικηγόροι λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται πολλές ώρες στους χώρους των ακροατηρίων και των υπηρεσιών των δικαστηρίων. Η παραπάνω κατάσταση ενέχει τεράστιο κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού και για την Δημόσια Υγεία στην περιοχή μας, μια περιοχή ήδη επιβαρυμένη και ταλαιπωρημένη από την κατάσταση των συνόρων.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αποφασίσαμε μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, την αποχή των μελών μας από τις συνεδριάσεις στα ακροατήρια των Δικαστηρίων, για χρονικό διάστημα 14 ημερών, προκειμένου να αποφευχθεί εκτεταμένη διάδοση του ιού στην περιοχή μας.

Ο κίνδυνος όμως για την δημόσια υγεία παραμένει, εάν δεν ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων της περιοχής μας για τουλάχιστον 14 ημέρες με αναστολή όλων των προθεσμιών ασκήσεως ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, συμπεριλαμβανομένων των τυχόν προδικαστικών και διαδικαστικών υποχρεώσεων των διαδίκων καθώς και των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης.

Εάν δεν ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων και δεν εφαρμοστεί ταυτόχρονα η απαγόρευση συνάθροισης στα ακροατήρια, αυξάνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Οφείλετε λοιπόν να αναλάβετε αμέσως την ευθύνη σας και να λάβετε προληπτικά μέτρα τα οποία θα είναι αποτελεσματικά για τον περιορισμό του κινδύνου της διάδοσης του Κορωνοϊού, για να μην βιώσουμε καταστάσεις ανάλογες αυτές που βιώνει η Ιταλία.

Επειδή μέχρι στιγμής δεν επιδείξατε ενδιαφέρον για τον κίνδυνο τον οποίο βιώνουμε στους χώρους των δικαστικών μεγάρων, στα οποία δεν υπάρχουν ούτε αντισηπτικά υγρά, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά συναισθανόμενοι την υποχρέωση που έχετε να προστατεύσετε τους πολίτες και την δημόσια υγεία.

Το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, δεν πρέπει να γίνει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού στον Νομό Έβρου.

Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την υγεία εκατοντάδων πολιτών, υπαλλήλων, δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων λόγω της αναγκαστικής καθημερινής τους παραμονής στους χώρους των Δικαστηρίων.

Εν αναμονή της άμεσης ανταπόκρισης σας.

Με τιμή
Η Πρόεδρος 
Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου 

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Νοτόπουλος

(Λήψης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου της διάδοσης του κορωνοϊού)

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και της πρωτοφανούς κρίσης της δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία εχει εξελιχθεί σε πανδημία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, μετά από συνεδρίαση του της 12.3.2020, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την παράσταση τους ενώπιον των ακροατήριων όλων των δικαστηρίων κάθε βαθμού, για χρονικό διάστημα τουλ. 14 ημερών, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα εκτεταμένης διάδοσης του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Ο κίνδυνος όμως για την δημόσια υγεία παραμένει, εάν δεν ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων.

Το Υπουργείου Δικαιοσύνης και Υπουργείο Υγείας οφείλουν να λάβουν προληπτικά μέτρα, για τον περιορισμό του κινδύνου της διάδοσης του κορωνοϊού στις δικαστικές αίθουσες, για να μην βιώσουμε καταστάσεις ανάλογες αυτές που βιώνει η Ιταλία.

Το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, δεν πρέπει να γίνει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού στον Νομό Έβρου. Δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσουμε την υγεία εκατοντάδων πολιτών, υπαλλήλων, δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων λόγω της αναγκαστικής καθημερινής τους παραμονής στους χώρους των Δικαστηρίων.

Κάθε κρίση θέλει ψυχραιμία, θάρρος και καλά αντανακλαστικά.

Σημαντικό είναι να αναλάβουμε όλοι ατομική ευθύνη για την πρωτόγνωρη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί.

Η Πρόεδρος 
Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου 

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Νοτόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια