GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το μεγαλείο να είσαι Έλληνας από τον Έβρο

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Χιλιάδες πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, τη στιγμή π...


Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Χιλιάδες πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα φύλαξης των συνόρων και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί εκ νέου με νέο τεράστιο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη. Οι Ελληνικές δυνάμεις, στρατός και αστυνομία, άγρυπνοι φρουροί, πίσω από τον φράχτη, πιστοί στο καθήκον και στην αποστολή τους «να μην περάσει κουνούπι» από το τελωνείο, παραμένουν με το όπλο στο χέρι. ΄΄… Σε μία ιστορική στιγμή, οι Έλληνες κρατούν εχθρικές δυνάμεις της Ανατολής έξω από τις πύλες της Ευρώπης, αντιμέτωποι με πρωτόγνωρο υβριδικό πόλεμο. Σύμμαχοι και εταίροι οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν αυτό, και να βάλουν ένα χεράκι, δεδομένου ότι το όλο διακυβευμα περιλαμβάνει και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της ανατολικής Μεσογείου. Αλλιώς, σίγουρα θα νιώσουν κι εκείνοι τις συνέπειες…΄΄, αναφέρει σε άρθρο του ο Φάνης Ουγγρίνης (www.GrTimes.gr, 2/03/2020).

Από την πρώτη στιγμή της δύσκολης αυτής στιγμής, η τοπική κοινωνία αντέδρασε άμεσα και βρέθηκε αλληλέγγυα. Πέρα των θεσμικών/ κρατικών φορέων, πολιτισμικοί φορείς, εθελοντικές οργανώσεις, η εκκλησία, απλοί και φτωχοί άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο και όπως μπορούν Παρά την οικονομική δυσχέρεια και τα πολλά αρνητικά και δεινά – και για τον Νομό μας – η ελληνική κοινωνία ανέδειξε για μια ακόμη φορά στον Έβρο την υψηλή κοινωνική και εθνική της ευθύνη. Τέτοια γεγονότα, παρά την επικινδυνότητά τους για την πατρίδα μας, αποτελούν παράλληλα και ευκαιρία για την ανάδειξη και την ενίσχυση της συλλογικής μας συνείδησης, συμβάλλοντας ως θεματοφύλακας για τον ελληνικό πολιτισμό, το εθνικό φιλότιμο, το δημοκρατικό και ελεύθερο πνεύμα και το μεγαλείο του έλληνα.

Το μήνυμα από τον ‘Έβρο: «…Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, το Έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις επιστήμες, τις τέχνες. Η Ελλάς είναι φως…» (ΣΩΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ).

Παπαπαντελής Νικήτας 
Εκπαιδευτικός


Δεν υπάρχουν σχόλια