GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κύπρου

Μπορεί ο καιρός να ήταν βροχερός, τη  Κυριακή 8 Μαρτίου, αλλά ο σεβασμός στην μνήμη των δύο αγωνιστών της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου και ...


Μπορεί ο καιρός να ήταν βροχερός, τη Κυριακή 8 Μαρτίου, αλλά ο σεβασμός στην μνήμη των δύο αγωνιστών της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη ένωσε, αρχές, φοιτητές, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων αλλά και απλό λαό στο Αυξέντιο Ξάνθης.

Τελέστηκε με λαμπρότητα το μνημόσυνο των δύο ηρώων της Κύπρου, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του οικισμού, με την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου και ακολούθησε δεξίωση- εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, ευχαριστεί θερμά, τον πατέρα Βισσαρίωνα που τέλεσε τη θεία λειτουργία, τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Βασιλείου,(που επέφερε στους Βρετανούς το μεγαλύτερο κτύπημα,ανατινάζοντας τους τ’ αεροπλάνα, το υπόστεγο τους και την αποθήκη ανταλλακτικών στο Ακρωτήρι). Ευχαριστεί ακόμη το βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμιδη, το Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, τον εκπρόσωπο του Δ΄ΣΣ, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους Απόστολο Κυλίτση, την Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ξάνθης Πάνο Αμβροσιαδη, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξάνθης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης και ΙΡΑ Ξάνθης, Θεοφάνη Καραπιπέρη, τον εκπρόσωπο των Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου ” ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 ” Γιάννη Φύσαρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, Θεόδωρο Ρωμανίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων Δημοσίου Ξάνθης, Άννα Μπαρτζοπούλου, το Σύλλογο Γυναικών Αυξεντίου, την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ροδόπης, Χριστιάνα Κωνσταντίνου, τους φοιτητές της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΦΕΚΟΜ), τους φοιτητές της ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΕΟΦ), τους φοιτητές της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (ΚΕΦΦ), τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης Μαρίνο Σδρέβανο καθώς και όλους τους φίλους και φίλες και τους κατοίκους του Αυξεντίου που τίμησαν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Οι φοιτητές αφού επισκέφθηκαν πρώτα το Μουσείο Αυξεντίου, απήγγειλαν ποιήματα για τους δύο ήρωες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης, πρόσφερε καφέ και εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου. Πρέπει να τονίσουμε το πόσο συνειδητοποιημένα είναι τα παιδιά της Κύπρου και να τα συγχαρούμε, που ξεκίνησαν από πολύ πρωινές ώρες, με μισθωμένα από τους ίδιους λεωφορεία και ήλθαν στο Αυξέντιο να τιμήσουν δύο ήρωες της λευτεριάς του τόπου τους.

Τιμή και δόξα στα δύο ηρωικά παλικάρια που έγιναν σφαχτάρια στο θυσιαστήριο της λευτεριάς της Κύπρου.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Ελένη Χατζηγεωργίου



Δεν υπάρχουν σχόλια