GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: Η καραντίνα επιβλήθηκε πολύ καθυστερημένα στην περιοχή του Εχίνου!!!

Παρόλο που οι Αρχές γνώριζαν τον επικείμενο επαναπατρισμό χιλιάδων συμπολιτών μας από χώρες της Ευρώπης στον Εχίνο, καθυστέρησαν στη λ...


Παρόλο που οι Αρχές γνώριζαν τον επικείμενο επαναπατρισμό χιλιάδων συμπολιτών μας από χώρες της Ευρώπης στον Εχίνο, καθυστέρησαν στη λήψη μέτρων!

Από την πρώτη στιγμή της έξαρσης του κορονοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα - και όχι με δημαγωγικό και λαϊκίστικο τρόπο, όπως έκανε στο παρελθόν η ΝΔ.

Πυλώνας της μεγάλης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του ιού αποτελεί το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον! Οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές μονάδες αποτελούν φωτεινό παράδειγμα με την αυταπάρνηση και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Κρίσιμης σημασίας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Τώρα είναι η ώρα για τη γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ με στοχευμένη ενίσχυση κρίσιμων κρίκων του, ιδιαίτερα των ΤΕΠ και των ΜΕΘ, εκεί όπου κρίνονται ανθρώπινες ζωές. Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν!

Ζητάμε για άλλη μια φορά:
-Την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη 4.000 νέων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, με βάση τον προγραμματισμό που είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει καθυστερήσει υπερβολικά.
-Την πρόσληψη επικουρικών γιατρών όπου χρειάζονται, με ταυτόχρονη ανανέωση της θητείας όσων έχει λήξει ή λήγει η σύμβασή τους.
-Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κάθε ειδικότητας με διετείς συμβάσεις από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.
-Την ανανέωση τώρα για 2 χρόνια όλων των συμβάσεων που λήγουν ή έληξαν μετά τον Ιούλιο του 2019 από τα προγράμματα ΟΑΕΔ. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να φύγει ούτε ένας από το σύστημα υγείας!

Ο νομός μας αντιμετωπίζει την απειλή του ιού και μάλιστα με τον αποκλεισμό της περιοχής του Εχίνου. Η καραντίνα που επιβλήθηκε, καθυστερημένα, παρόλο που οι Αρχές γνώριζαν τον επικείμενο επαναπατρισμό χιλιάδων συμπολιτών μας από χώρες της Ευρώπης, αποτελεί δείγμα της ελλιπούς οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού, μιας χώρας που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν θωρακισμένη έναντι της πανδημίας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, η κάλυψη των κενών θέσεων στις ιατρικές ειδικότητες δεν προχωρά, με αποτέλεσμα οι πολίτες του νομού μας να μην αισθάνονται ασφαλείς. Απαιτούνται:
-Άμεσες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
-Σωστή κατανομή σε όλες τις δομές του νομού
-Αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ
-Δημιουργία θαλάμων αυξημένης φροντίδας ασθενών και θαλάμων φροντίδας ύποπτων κρουσμάτων
-Aξιοποίηση όλων των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία), για να αποφευχθεί πιθανή συμφόρηση του νοσοκομείου μας
-Συνεργασία των τοπικών Αρχών, Ιατρικού Συλλόγου, Νοσοκομείου, Σώματα Ασφαλείας
-Άμεση προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και υγειονομικού υλικού σε όλες τις δομές του ΕΣΥ στον νομό μας για την προφύλαξη του προσωπικού και την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του ιού.
Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, που επικρατεί στην αγορά εις βάρος των πολιτών. Να ενταχθεί άμεσα στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις το διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό, ώστε τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να το παρέχουν σε κόστος που ορίζεται από τον ΕΟΠΥΥ. Όλοι οι πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν. Για να γίνουν τα παραπάνω εφικτά χρειάζεται η άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ με 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τονίζουμε, τέλος, την υποχρέωση των πολιτών να τηρούν πλήρως τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύουν οι υγειονομικές αρχές. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές! Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση. Τούτες τις ώρες αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Χρειάζεται υπευθυνότητα και δράση τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, καταθέτει τις προτάσεις του, «βάζει πλάτη» ώστε όλοι μαζί να νικήσουμε την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Είναι ώρα ευθύνης.

Ξάνθη, 26/3/2020
Από το Γραφείο Τύπου
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter