GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορονοϊός: Χρήσιμες συμβουλές για σωστό καθάρισμα “τώρα που μένουμε σπίτι”

«Μένουμε σπίτι» είναι το μήνυμα των ημερών με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης του κορονοϊού. Χωρίς να δ...


«Μένουμε σπίτι» είναι το μήνυμα των ημερών με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης του κορονοϊού. Χωρίς να δημιουργηθεί πανικός, το να παραμείνουμε στα σπίτια μας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, είναι αυτή τη στιγμή η ασφαλέστερη επιλογή για εμάς τους ίδιους, αλλά και τους συμπολίτες μας.

Ωστόσο, ακόμη και η παραμονή μας στο σπίτι μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους, αν δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως, δεν καθαρίζεται σωστά, ώστε να μας προστατεύσει από μικρόβια και βακτήρια. Γι’ αυτό και θα πρέπει να δώσουμε βάση τόσο στην απολύμανση χώρων του σπιτιού, όσο και σε καθημερινές μας συνήθειες, που τώρα με τον κορονοϊό μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και επικίνδυνες.

Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για το τι χρειάζεται για να καθαρίσετε σε βάθος το σπίτι σας, αλλά και να τηρείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής:

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες που αγγίζετε συχνότερα, όπως το τραπέζι, τα πόμολα, τη βρύση, την τουαλέτα, το νεροχύτη, τα ντουλάπια της κουζίνας, την πόρτα του ψυγείου κ.α. Μπορείτε να τα απολυμάνετε με την κλασική χλωρίνη ή με απολυμαντικά μαντηλάκια και σπρέι.

Πρέπει καθημερινά να καθαρίζετε το κινητό σας, το τηλεκοντρόλ, το σταθερό ή φορητό τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα του σπιτιού, αφού τα χρησιμοποιείτε περισσότερο μέσα στην ημέρα.

Όταν μπαίνετε στο σπίτι, να αφήνετε πάντα έξω τα παπούτσια (αν έχετε τοποθετείστε εκεί μία παπουτσοθήκη), αφού μεταφέρουν πολλά μικρόβια απ’ έξω.

Μην πατάτε στα χαλιά με παπούτσια. Επίσης, είναι καλό να καθαρίζετε τα χαλιά είτε με ειδικά προϊόντα είτε με ξύδι, πιο τακτικά. Ξέρουμε, είναι κοπιαστικό, αλλά είναι όμως και χρήσιμο.

Να αλλάζετε πιο συχνά τις πετσέτες του μπάνιου και των χεριών.
Να αερίζετε το σπίτι – σε αυτό βοηθάει και ο καλός καιρός αυτές τις ημέρες – κάθε πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια