GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέος γύρος έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ηλεκτρισμένη είναι για ακόμη μια ημέρα η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν ε...


Ηλεκτρισμένη είναι για ακόμη μια ημέρα η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:30πμ, όταν μικρές ομάδες προσφύγων και μεταναστών προσπάθησε να περάσει σε ελληνικά εδάφη από το τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με την «Αύρα» που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέσα σε 12 ώρες -από τις 6πμ της Πέμπτης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα- έγιναν οκτώ συλλήψεις ενώ εμποδίστηκαν και 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως επτά από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν ενώ ο όγδοος είναι Σύρος.

Συνολικά από το Σάββατο μέχρι το πρωί της Πέμπτης επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα 36.649 άνθρωποι ενώ συνελήφθησαν και 252 άτομα.

Την, Πέμπτη, ήταν μια ήρεμη ημέρα στις Καστανιές, με την περιοχή να επισκέπτεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας προσφύγων και μεταναστών στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να αρχίσει να δρα διαφορετικά σε ό,τι αφορά τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και για την Τουρκία «να συνεχίσει να δρα θαρραλέα, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, να δέχεται ανθρώπους και να τους συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια».

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προχώρησε σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας, ανακοινώνοντας πως η Άγκυρα στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα 1.000 αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων.

Ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι, όπως είναι ευρέως γνωστό στην Τουρκία, οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στελεχώνονται από τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους.

O Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε πως η Άγκυρα προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αποτραπούν οι επαναπροωθήσεις από την ελληνική πλευρά ενώ αποκάλυψε πως πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια