GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δ. Παπατολίδης: “Η σύνθετη κατάσταση στον Έβρο”

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της σύνθετης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα βορειοανατολικά χερσαία σύνορα της χώρας με τ...


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της σύνθετης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα βορειοανατολικά χερσαία σύνορα της χώρας με τη μαζική μετακίνηση και εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Μετακίνηση που δεν έγινε αυθόρμητα, αλλά με τη στήριξη και υποκίνηση της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν, αξιοποιώντας το δράμα δεκάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων που θέλουν να φτάσουν στις χώρες της ΕΕ και ειδικά στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη βαρβαρότητα του πολέμου και της εξαθλίωσης.

Τόσο η μαζική μετακίνηση με τη στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης, όσο και οι εικόνες με τη χρήση δακρυγόνων από πρόσφυγες από την τουρκική πλευρά, αλλά και η δραστηριοποίηση ανοιχτά του τουρκικού κράτους για να ¨ανοίξουν¨ τα σύνορα του Έβρου όπως οι επιχειρήσεις με τεθωρακισμένα της τούρκικης στρατοχωροφυλακής, έχουν δημιουργήσει δικαιολογημένα σε ένα βαθμό μια ανησυχία και ανασφάλεια ιδιαίτερα στους κάτοικους του Έβρου.

Αν συνυπολογίσουμε και την προβολή ειδήσεων εντός και εκτός εισαγωγικών για άνοιγμα των φυλακών της Τουρκίας και αποστολής εγκληματιών, αλλά και πως το 95% από τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι πρόσφυγες, ενισχύουν παραπάνω αυτό το φόβο.

Δράση εθνικιστικών, ναζιστικών κι ακροδεξιών ομάδων
Σε αυτές τις συνθήκες βρίσκουν το έδαφος να δράσουν ανοιχτά εθνικιστικές, ναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες, αξιοποιώντας το φόβο, αλλά και την ίδια την κυβερνητική προπαγάνδα για “εισβολή” και πόλεμο, σε ένα βαθμό και την ανοχή απέναντι τους από την κυβέρνηση.

Από τα κυβερνητικά στελέχη και ορισμένους τοπικούς παράγοντες, μπαίνει η λογική πως η παρουσία ενόπλων πολιτών στον Έβρο, επίσης εθνικιστών με τον τίτλο των “κυνηγών” και άλλων ομάδων δρα αποτρεπτικά, άλλωστε «αυτοί ξέρουν τα περάσματα, οι στρατευμένοι δεν τα γνωρίζουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια