GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήμαρχος Μύκης: «Ο Εχίνος μπήκε σε καραντίνα. Αυτό, νομίζω, ότι κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ψυχολογία του κόσμου, ακόμη και από τον ίδιο τον κορονοιό»

Οι εργολάβοι που συνεργάζονται με τα ναυπηγεία της Ευρώπης, με συνεργεία που αποτελούνται από δημότες του Δήμου Μύκης, με δικό τους κό...


Οι εργολάβοι που συνεργάζονται με τα ναυπηγεία της Ευρώπης, με συνεργεία που αποτελούνται από δημότες του Δήμου Μύκης, με δικό τους κόστος, θα αγοράσουν το τεστ του κορονοιού προκειμένου να εξετασθούν όλοι οι Εχινιώτες.

Με τρία κρούσματα πλέον στον δήμο του και όχι 4 αφού το ύποπτο κρούσμα που εμφανίσθηκε και ήταν ο ιμάμης, αποδείχτηκε ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοιό, ο δήμαρχος Μύκης εκφράζει την αισιοδοξία ότι οι κάτοικοι του Εχίνου που είναι σε αυστηρή καραντίνα, θα τα καταφέρουν και θα βγουν νικητές από την μάχη με τον κορονοιό.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, έπειτα από πρωτοβουλία του δήμου, σε συνεργασία με την περιφέρεια, ολόκληρος ο οικισμός τέθηκε σε πλήρη απομόνωση με απαγόρευση εξόδου από αυτόν και έλεγχο σε όσους εισέρχονται.

Στην περιοχή κατοικούν 800 οικογένειες περίπου, τόνισε ο δήμαρχος και ανέφερε «θα τα βγάλουμε πέρα». «Οι οικογένειες που κατοικούν στον δήμο ανεφοδιάζονται από τα καταστήματα της περιοχές που παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο οι αγορές θα γίνονται με ντελίβερι» εξήγησε.

Ποιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Μύκης ανέφερε ότι ο οικισμός του Εχίνου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα με την προμήθεια αγαθών υλικών, φαρμάκων, καθώς και φρέσκου ψωμιού, διότι τα καταστήματα που υπάρχουν στον οικισμό έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους με deliveri.

Όσο για τον εφοδιασμό των καταστημάτων ήδη έχει ορισθεί χώρος έξω από τον οικισμό όπου με λήψη όλων τον προβλεπομένων για την ατομική προστασία των επαγγελματιών, λύνεται το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι ο οικισμός με την προσωπική του παρουσία σε αυτά τα θέματα λειτουργεί καλά.

Κάνοντας αναφορά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αναφέρει ότι το Βοήθεια στο σπίτι ανταποκρίνεται στις ανάγκες λόγω καλής δομής του.

Ο δήμαρχος κάνοντας αναφορά στο πώς ο Εχινος, και όχι ο δήμος, διευκρινίζει, μπήκε σε αυστηρή καραντίνα, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη, τους τρείς βουλευτές και τους συμβούλους του καθώς και τους συμβούλους του Εχίνου όλων των παρατάξεων και η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τους εργαζόμενους της περιοχής σε ευρωπαϊκές πόλεις όπου δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στάθηκε η αιτία να διογκωθεί το θέμα της εμφάνισης του κορονοιού, διευκρίνισε λέγοντας ότι τα νούμερα που ακούγονται για πολλές χιλιάδες, δεν ισχύουν και ο αριθμός των συνδημοτών του που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε πόλεις τις Ευρώπης, υπολογίζονται σε 2000 όμως, από όλους τους οικισμούς του δήμου και δεν είναι ο συνολικός αριθμός που είναι στην Ευρώπη και κατέβηκαν στην περιοχή όλοι μαζί. 

Υπάρχει ένα σύστημα που αυτός ο αριθμός των εργαζομένων, κινείτε στις ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστεί εκ περιτροπής και όχι όλοι μαζί. Ποιο συγκεκριμένα, φεύγει ένα γκρουπ από 200 -500 άτομα, δουλεύουν τρεις μήνες, επιστρέφουν και μετά φεύγει άλλο γκρουπ. Στην ουσία, σημείωσε, αυτά τα γκρουπ αυξομειώνονται με ταβάνι τα 500 άτομα αλλά ποτέ δεν λείπουν όλοι μαζί στις διάφορες πόλεις της Ευρώπης και τονίζει, σε όλη την επικράτεια του δήμου και με δεδομένο ότι δεν επέστρεψε μεγάλος αριθμός από το γκρουπ. Σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς, ο αριθμός που επέστρεψε δεν ξεπερνάει τους 200.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας, δηλαδή της συν απόφασης με τον Περιφερειάρχη να τεθεί σε αυστηρή καραντίνα ο Εχίνος, αναφέρει χαρακτηριστικά. «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά, είμαι από φύση μου αισιόδοξος, την απόφαση που πήραμε την πήραμε πρώτα για τον εαυτόν μας, τα παιδιά μας τους συνανθρώπους μας. Νομίζω ότι πήραμε την πιο σωστή απόφαση, θα υπάρξουν κάποια κρούσματα, εδώ όλος ο κόσμος τρέχει και δεν προλαβαίνει, εμείς τι είμαστε, να μην μας πειράξει εμάς; 

Νομίζω ότι δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που έπρεπε ότι δηλαδή ο Εχίνος μπήκε σε καραντίνα. Αυτό νομίζω ότι κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην ψυχολογία του κόσμου, ακόμη και από τον ίδιο τον κορονοιό»


Δεν υπάρχουν σχόλια