GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ελλάδα αντιστέκεται ακόμα στον κορωνοϊό: 46 νέα κρούσματα – 6 θάνατοι μέχρι σήμερα – 16 διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ.Τσιόδρας, έδωσε για άλλη μια φορά ελπιδοφόρα νέα για το επίπεδο μόλυνσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αφο...


Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ.Τσιόδρας, έδωσε για άλλη μια φορά ελπιδοφόρα νέα για το επίπεδο μόλυνσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού η Ελλάδα φαίνεται πως συνεχίζει να κρατάει την εξάπλωση του ιού σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Υπήρξε μόλις ένας θάνατος από την ασθένεια, ενώ μόλις 46 άτομα εντοπίστηκαν με κορωνοϊό, φτάνοντας συνολικά τα 464 κρούσματα, εκ των οποίων τα 72 είναι «ορφανά».

Από αυτούς 78 νοσηλεύονται και 16 στην ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή συνολικά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο.
Ο μέσος όρος της ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες πολίτες έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κάτω από 1%, ενώ έως και δεκαπλάσια είναι σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ.Τσιόδρας, σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται περίπου μόνο των 15% των πραγματικών κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια».

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα έχουν μία καλή εικόνα σχετικά με την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, παρ όλο που δεν έχουν γίνει τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Παρ’ όλα αυτά αναμένεται η διενέργεια δειγματολογικών ελέγχων σε όσους παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού αλλά και σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με νοσούντες.

Από αύριο θα αναρτάται στον site του εθνικού οργανισμού υγείας αναλυτική αναφορά σχετικά με τα κρούσματα.

Όσον αφορά την επάρκεια φαρμάκων ο κ.Τσιόδρας ανέφερε πως υπάρχει επάρκεια φαρμάκων για τον ιό, ενώ χαρακτήρισε θετικό νέο πως ξεκίνησε η πρώτη πειραματική έρευνα για εμβόλιο στις ΗΠΑ σε 45 ανθρώπους, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες, κάτι που δείχνει πως η μαζική παραγωγή αναμένεται για μετά το καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια