GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου τα εποχικής λειτουργίας ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη την Ελλάδα

Η κυβέρνηση, αποφάσισε το κλείσιμο και των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως τέλη Απριλίου, που σημαίνει ότι το Πάσχα θα το περάσουν ...


Η κυβέρνηση, αποφάσισε το κλείσιμο και των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων έως τέλη Απριλίου, που σημαίνει ότι το Πάσχα θα το περάσουν όλοι οι Ελληνες στα σπίτια τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα με ΚΥΑ, υπό τον τίτλο: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020», που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, αποφασίζεται: «Η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020»

Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς κρίνουν ότι η εν λόγω απόφαση «είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος.

Μάλιστα ο ίδιος είχε αναρτήσει νωρίτερα στα κοινωνικά δίκτυα ότι «η συγκυρία προκρίνει την αναβολή λειτουργίας, με κυβερνητική εντολή, για μεταγενέστερο χρόνο. Από τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, ετοιμάζονται να λειτουργήσουν εκατοντάδες ξενοδοχεία resorts σε όλη τη χώρα.

Θα λειτουργήσουν όχι γιατί βλέπουν ζήτηση, αλλά γιατί θα υποχρεωθούν από τις νομικές συνέπειες υπαναχώρησης από τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογράψει, με υπαιτιότητα τους.

Αν κάτι συμβεί σε ένα απ’ όλα αυτά τα ξενοδοχεία, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, όχι μόνο για το ίδιο, όχι μόνο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και σε όλη την προσπάθεια που θα κάνει ο τουρισμός μας να επανέλθει, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ό,τι μπορεί να φαίνεται σκληρό σήμερα, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική μας ανάκαμψη».

Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει και το στοιχείο της χρήσης της απαγόρευσης για να κατοχυρωθούν νομικά και να μπορέσουν να ακυρώσουν τα συμβόλαια κρατήσεων που έχουν.

Για την γενικότερη οικονομική καταστροφή, ούτε λόγος. Άλλωστε πλέον δεν υπάρχει καν υπό εκτέλεση Προϋπολογισμός. Αλλά προηγείται η ανθρώπινη υγεία. Και είναι μόνο η αρχή, απ’ότι φαίνεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια