GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι γιατροί-δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης, ανάγκασαν Τσέπελη-Ζερενίδη να μην γίνει παζάρι το Σάββατο 28 Μαρτίου!

Απίστευτο κι όμως –δυστυχώς-αληθινό! Ο Δήμος Ξάνθης παρά τις αντιδράσεις του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης και όχι μόνο, προσανατολίζονταν ...


Απίστευτο κι όμως –δυστυχώς-αληθινό! Ο Δήμος Ξάνθης παρά τις αντιδράσεις του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης και όχι μόνο, προσανατολίζονταν με περιοριστικούς όρους φυσικά, να λειτουργήσει το Σάββατο 28 Μαρτίου τη λαϊκή αγορά Ξάνθης με είδη τροφίμων και προίόντων.

Μάλιστα ήδη η είδηση είχε κυκλοφορήσει και απασχολήσει την εκπομπή «Καθαρά και Σταράτα» μέσα από τον Life 921 fm όταν ο Σταύρος Μωραϊτης είπε ότι «από αξιόπιστη πηγή μέσα από τον Δήμο Ξάνθης, του είπαν ότι το Σάββατο θα λειτουργήσει κανονικά η λαϊκή αγορά.

Το συνέχισε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο Πάνος Παπαδόπουλος ρωτώντας τόσο τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιο Καραδέδο, όσο και τον γιατρό-παθολόγο και δημοτικό σύμβουλο Ξανθής Βασίλη Παπαδόπουλο, που ήταν κάθετα αρνητικοί στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ


Τελικά το σενάριο και η προσπάθεια του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και του αντιδήμαρχου και Προέδρου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ζερενίδη έπεσε ωστόσο στο κενό, όταν σύσσωμοι οι γιατροί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να γίνει παζάρι το ερχόμενο Σάββατο, με κοινή ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση των γιατρών του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν πολλές σκέψεις για λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην πόλη μας με σημαντικούς περιορισμούς που αφορούσαν τόπο διεξαγωγής, αριθμό παραγωγών, τρόπο διάθεσης κ.ά. με σκοπό να βρεθεί εφαρμόσιμη λύση ώστε αφενός οι δημότες να προμηθεύονται ποιοτικά αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και οι παραγωγοί να εξασφαλίζουν το εισόδημά τους.
Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ο τόπος μας παρουσιάζει μία ανησυχητική συρροή
κρουσμάτων COVID-19, την ώρα που όμοροι νομοί δεν εμφανίζουν ακόμη καταγεγραμμένο κρούσμα.
Ήδη σήμερα σήμανε ο κώδωνας του κινδύνου και από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Μετά τα δύο χωριά της Καστοριάς, και ο Εχίνος τέθηκε από τις 18:00 της 25ης Μαρτίου 2020 σεκαραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες.
Η διάδοση της νόσου, ιδιαίτερα τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Η ιδιότητά μας ως ιατροί μας επιβάλλει να είμαστε φειδωλοί σε κάθε καθησυχαστικό σενάριο και να προετοιμαστούμε για τη χειρότερη εκδοχή.

Με βάση τα ανωτέρω σας γνωστοποιούμε την κάθετη αντίθεσή μας στη λειτουργία οποιασδήποτε μορφής Λαϊκής Αγοράς (Παζαριού) στα όρια του Δήμου Ξάνθης.

Καθώς το φαινόμενο της πανδημίας είναι δυναμικό και καθημερινά προστίθενται νέα δεδομένα, η διάρκεια του συνιστώμενου από εμάς μέτρου αναστολής δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Με αίσθημα ευθύνης,
  • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
  • Γεωργιάδης Δημοσθένης, Ιατρός Γαστρεντερολόγος
  • Καμαρίδης Ιπποκράτης, Ιατρός Παιδίατρος-Νεογνολόγος
  • Παπαδόπουλος Βασίλειος, Ιατρός Παθολόγος
  • Σαββίδης Ματθαίος, Ιατρός Ορθοπαιδικός
  • Χουσεϊνογλου Τιμούρ, Ιατρός Ορθοπαιδικός

ΚΑΙ Η «ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ» ΤΣΕΠΕΛΗ-Γ. ΖΕΡΕΝΙΔΗ
Έτσι μετά την καθολική αντίδραση των πέντε γιατρών δημοτικών συμβούλων του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης, αναγκάστηκε να κάνει η διοίκηση του Δήμο Ξάνθης και να αποφασίσει τελικά να πραγματοποιηθεί παζάρι ούτε αυτό το Σάββατο.

Ιδού και η ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης:


Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού
της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, δε θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά
του Δήμου Ξάνθης.

Το μέτρο ισχύει, από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με το από 26-3-20
Πρακτικό του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου
Ξάνθης και την με αριθμ. 347/2020 απόφαση Δημάρχου Ξάνθης και έως την άρση
της αναστολής, με νέα απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εγγραφή στο newsletter