GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Δια περιφοράς” συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 24-03-2020

Όλος ο κόσμος, η χώρα μας, ο Δήμος μας και πρωτίστως η κοινωνία ολόκληρη, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ιδιαίτερα δύσκολη και άκρ...


Όλος ο κόσμος, η χώρα μας, ο Δήμος μας και πρωτίστως η κοινωνία ολόκληρη, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ιδιαίτερα δύσκολη και άκρως επικίνδυνη για τη ζωή, από μια αόρατη απειλή, την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Δεν είναι όμως ανίκητη, αφού εξαρτάται από την ατομική και συλλογική ευθύνη όλων μας.

Με υπευθυνότητα, σύνεση και υπομονή, ώστε σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα να είμαστε νικητές στη ζωή.

Οι Δήμοι σε καμία περίπτωση «δεν κλείνουν». Φεύγουμε τελευταίοι από τη μάχη. Αν καταρρεύσει η Αυτοδιοίκηση, θα καταρρεύσει η κοινωνία ολόκληρη.

Η «δια περιφοράς» μέθοδος λήψης αποφάσεων, προς αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, Δημοτικών Συμβουλίων, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, είναι ένας από τους τρόπους που δύναται να επιλέξει η δημοτική αρχή.

Η απουσία δημόσιου διαλόγου, αποτελεί βασικό λόγο διαμαρτυριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίνεται ούτε η δυνατότητα καταχώρησης πρακτικών και αντιρρήσεων παρά του ότι ο νόμος δεν αναιρεί την δημοσιότητα της συνεδρίασης.

Είναι προφανές ότι η σημερινή δημοτική αρχή αξιοποιεί τις ειδικές διατάξεις για τον κορωνοϊό, βρίσκοντας ευκαιρία «να περάσει» ή «να μην περάσει» σημαντικές αποφάσεις που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το μείζον ζήτημα του COVID-19.

Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, επιλέγουμε να παραμένουμε δίπλα στους πολίτες και ειδικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, επιλέγουμε να επιμένουμε για τη νομιμότητα, επιλέγουμε να επιμένουμε για τη διαφάνεια.

Κοινοποιούμε λοιπόν, στους συμπολίτες μας όλες τις θέσεις και τις προτάσεις μας, όπως μας ζητήθηκε να αποστέλλονται σε όλα τα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων.

Ξάνθη 24-3-2020
Αριθμ. Πρωτ. 8559/20-3-2020

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
OΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αποστολή, στο e-mail του γραφείου της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, oikonomiki.epitropi@cityofxanthi.gr, ψήφου των άνωθεν τακτικών μελών, σε δια περιφοράς, τακτική συνεδρίαση στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00

Αναμόρφωση ΟΠΔ, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ 55905/29-7-2019 (συντάκτρια ***** ******)

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ, δεν υπάρχει εισήγηση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, το δε σκαναρισμένο έγγραφο της Δ/νσης Οικ. Υπηρεσιών που μας έχει αποσταλεί, πλέον του γεγονότος ότι δεν είναι ολόκληρο και άρα δεν μπορούν να διευκρινιστούν πολλά ζητήματα επ’ αυτού, επιπροσθέτως, αποτελεί απλή αναφορά προς τον Δήμαρχο, δεν αποτελεί εισήγηση στην οικονομική επιτροπή, ούτε φέρει υπογραφή εισηγητή.

3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2020 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης)

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ σε ότι αφορά όλες τις ενισχύσεις των κωδικών εσόδων και μέρος μόνο των ενισχύσεων κωδικών εξόδων και συγκεκριμένα σε όσων αναγράφεται και είναι αιτιολογημένες.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ σε ότι αφορά την ενίσχυση των κωδικών εξόδων και συγκεκριμένα μόνο τους κωδικούς 02.20.6051.01, 02.20.6051.02, 02.10.6681 και 02.15.6681 (δεύτερη καταχώρηση με ίδιο αριθμό και περιγραφή λογαριασμού και διαφορετικά ποσό ενίσχυσης) όπου δεν αναγράφεται αιτιολόγηση και τους κωδικούς εξόδων, ΔΙΟΤΙ α) σε πλείστες ενισχύσεις κωδικών εξόδων δεν υφίσταται είτε σχετική απόφαση, είτε σχετικό αίτημα υπηρεσίας και ούτε αιτιολόγηση για την πραγματοποίησή τους και ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ β) στο κωδικό εξόδων 02.70.6112.01 που αφορά παροχή υπηρεσιών για σύμβαση προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED…..» διότι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο η υπηρεσία έχει ήδη παρασχεθεί και ήδη επί συνόλου 8.774 καταγεγραμμένων φωτιστικών σωμάτων επί 7.372 φωτιστικών στύλων, στο σύνολο του επικράτειας του Δήμου Ξάνθης, η προβλεπόμενη εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED ανέρχεται σε 7.383 σώματα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι να ενισχυθεί ο κωδικός εξόδου που αφορά «αποκαταστάσεις υποδομών στη δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης» με επιπλέον ποσό (περίπου 400.000) που θα προκύψει από την ανατροπή της δέσμευσης ποσού από την έκπτωση πλέον του 40% από το ήδη δημοπρατηθέν έργο της προηγούμενης δημοτικής περιόδου που είναι στην φάση υλοποίησης του και αφορά επίσης «αποκαταστάσεις υποδομών στη δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης».

Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ολοκλήρωση Ασφαλτόστρωσης οδών οικισμού Λεύκης» (εισηγητής Ιωάννης Ζερενίδης, Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ α) το έργο συμβασιοποιήθηκε (μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από την ΔΤΥ και την εκτέλεση του διαγωνισμού), πέρυσι στις 3-4-2019 με σκοπό την ολοκλήρωση του μετά από ένα χρόνο. (Σχετικό δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης). Το έργο παρουσίασε, με ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών σύμφωνα με το από 21/02/20 κατατεθέν αίτημα του αναδόχου, σημαντικές καθυστερήσεις στην εκτέλεσή του, οι λόγοι δε που επικαλείται ο ανάδοχος δεν δικαιολογούν αυτές τις καθυστερήσεις, η δε παράταση της εκτέλεσης του έργου έως 30/10/20, (8)οκτώ και πλέον μήνες από το αίτημα του αναδόχου είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα περίπου ίδιο ή τουλάχιστον πολύ κοντά με το συνολικό απαιτούμενο χρόνο της εκτέλεσης του έργου και από πουθενά προβλεπόμενο. ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ β) με την παρούσα εισήγηση τίθενται αυτομάτως ζητήματα προς διερεύνηση, όπως ποιός ευθύνεται για τις καθυστερήσεις, ποιός μηχανικός παρακολουθούσε το εν λόγω έργο, γιατί η Υπηρεσία δεν ενημέρωσε τον δήμαρχο για τις καθυστερήσεις, ποιός θα αναλάβει την ευθύνη αν ενδεχομένως, είτε το έργο δεν εκτελεστεί σύμφωνα με την διακήρυξη και την μελέτη, είτε ο ανάδοχος κηρυχτεί έκπτωτος, είτε με την παράταση αυτή κοστολογηθεί το έργο μετά, επιπλέον 20% (σχετικό 3α του εργολάβου).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ με την επιφύλαξη όλων των παραπάνω είναι να δοθεί παράταση (2)δύο μηνών.
Μη αποδοχή παραίτησης από τακτικό μέλος & Πρόεδρος, της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων για συμβάσεις προμηθειών και συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση του αντιδημάρχου, ΔΙΟΤΙ α) οι λόγοι που επικαλείται η αιτούσα είναι βάσιμοι, αληθείς και προς το συμφέρον της υπηρεσίας ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ β), η εισήγηση του αντιδημάρχου είναι αυθαίρετη και αναιτιολόγητη, είναι δε, η 2η κατά σειρά αίτηση παραίτησης υπαλλήλου (1η της κ. *********) που ο εισηγητής εισηγείται ότι δεν γίνεται αποδεκτή. Πρόκειται δε, για δύο εξαίρετες και ακέραιες υπαλλήλους, για τις οποίες η ίδια η δημοτική αρχή τις έχει επιφορτίσει με πλείστες πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και ταυτοχρόνως τις ανέθεσε και τις επιτροπές του τμήματος προμηθειών. Επιπροσθέτως, αποτελεί τουλάχιστον περίεργη αυτή η πρακτική δε, «στάση – θέση» της Δημοτικής Αρχής που δεν μας βρίσκει σύμφωνους ούτε εμάς, αλλά εκτιμούμε ούτε τον Σύλλογο των Δημοτικών Υπαλλήλων.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι να γίνει δεκτή η αίτηση της υπαλλήλου και να οριστεί άλλος υπάλληλος.
Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για τη μετακίνηση στην Αθήνα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δύο υπαλλήλων Δήμου Ξάνθης (συντάκτρια ******** **********)

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ την έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής.
Μείωση του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, στα καταστήματα, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, επαγγελματικές στέγες εν γένει (συντάκτρια ***** ******)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι η μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 35% να επεκταθεί σε όλους τους
Δημότες/πολίτες, λόγω της πανδημίας του COVID-19 και λόγω του ότι σύμφωνα με την αναφορά της Προϊσταμένης, της Δνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, όπου αναφέρει ότι το ισοζύγιο από τα έσοδα-έξοδα των Δημοτικών τελών για το 2019, είναι + 710.294,04€ (παράγραφος 4) και σύμφωνα επίσης με την προβλεπόμενη επιπλέον είσπραξη των δηλωθέντων τετραγωνικών από τις νέες ρυθμίσεις.

Πρόσληψη προσωπικού που θα απασχοληθεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τεσσάρων (4) μηνών στην Καθαριότητα, στα πλαίσια λήψης κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ α) ότι τα ανταποδοτικά που θα «δοθούν» για τις προσλήψεις θα ήταν προτιμότερο να «δοθούν» στην μείωση των Δημοτικών Τελών ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ β) Δεν έχουν αυξηθεί οι ανάγκες καθαριότητας, αντιθέτως έχουν μειωθεί, στους κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους, για τους παρακάτω λόγους: Αναστολή εργασίας καταστημάτων και ειδικότερα εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών και άρα απαιτούνται λιγότερα δρομολόγια. Μείωση πολιτών που κυκλοφορούν στην πόλη. Αναστολή λειτουργίας παζαριού. Αναστολή λειτουργίας σχολείων, παιδικών σταθμών, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων. Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, λόγω αναστολής λειτουργίας σχολείων-παιδικών σταθμών σύμφωνα με την εγκύκλιο 1603203724207451685235115, παράγραφος Α, υποπαράγραφος Γ, εδάφιο 4 (Σε περίπτωση…) η οποία εφαρμόζεται και έχει γίνει σχετική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ γ) Έχουν προσληφθεί μέχρι της 20-4-20, 6 οδηγοί στην καθαριότητα (Απόφαση Δημάρχου Αριθμός 188/5361/20-2-20, Διαύγεια 21-2-20) και αναμένονται και 8μηνα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 8ΜΗΝΩΝ, ΜΕ 8 ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ 16 ΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 (ΘΕΜΑ Νο8, σελ 57 και 58/62).

Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου, για το έτος 2020 (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ

Έγκριση παράταση της σύμβασης για την προμήθεια φρέσκου γάλατος παστεριωμένου 1 Λίτρου (αφορά το εργατοτεχνικό προσωπικού του Δήμου Ξάνθης) (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ

Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης Δημάρχου Ξάνθης στο εσωτερικό (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ

Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διεξαγωγή πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας εκμίσθωσης ακινήτου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της πλ. Γαβριήλ Λαδά, τμ. Γ (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΑ

Έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2019 του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης» (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ
Έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2019 του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ
Έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2019 της σχολικής εφορίας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κιμμερίων (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ
Έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2019 της σχολικής εφορίας του 2ου 4/θέσιου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης (εισηγητής Εμμανουήλ Φανουράκης), Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ

ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Μέλη Οικονομικής Επιτροπής


Δεν υπάρχουν σχόλια