GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περίεργα παιχνίδια με την επένδυση του FSRU Αλεξανδρούπολης

Το FSRU Αλεξανδρούπολης αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα. Αναμφίβολα, θα αναβαθμίσει ενεργειακά τη χώρα μας και θα της δώσε...


Το FSRU Αλεξανδρούπολης αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα. Αναμφίβολα, θα αναβαθμίσει ενεργειακά τη χώρα μας και θα της δώσει σημαντικότερο ρόλο στην ενεργειακή σκακιέρα.

Είναι το έργο που θα θωρακίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας καθώς θα είναι μία είσοδος φυσικού αερίου που δε θα εξαρτάται από την Τουρκία. Παράλληλα, το FSRU Αλεξανδρούπολης αναμένεται να εξομαλύνει την αγορά του φυσικού αερίου, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα στους μεγάλους καταναλωτές και τους εμπόρους να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες γι’ αυτούς ποσότητες φυσικού αερίου, δίχως προβλήματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι συμβαίνει σήμερα. Ο ΔΕΣΦΑ για τη Ρεβυθούσα δέχεται φορτία LNG μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να είναι και να νιώθει ασφαλής ότι θα μπορέσει να φέρει τα φορτία που του είναι απαραίτητα.

Αντίθετα, στο FSRU μπορεί από τώρα να κλείσει τις ποσότητες που χρειάζεται για κάθε χρόνο. Να στηρίζει σε αυτές τον προγραμματισμό του, ν’ αποτελούν τη βάση του, και να διεκδικεί πρόσθετες ποσότητες μέσω των διαγωνισμών του ΔΕΣΦΑ για τη Ρεβυθούσα. Το FSRU Αλεξανδρούπολης θα δημιουργήσει συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού προς όφελος, εκτός των εταιρειών φυσικού αερίου, των καταναλωτών.

Όλοι οι σοβαροί παίκτες της αγοράς επιθυμούν να εξομαλυνθεί η κατάσταση και όλοι να έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Ποιοι δεν το θέλουν; Αυτοί που έχουν μάθει να κερδίζουν με φωτογραφικούς διαγωνισμούς και να αναπτύσσονται εις βάρους του Δημοσίου με σκανδαλώδεις συμβάσεις και χρέη.


Δεν υπάρχουν σχόλια