GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBALΑλλαγές στο σπίτι μας

Οι αλλαγές σε ένα σπίτι είναι ό,τι καλύτερο για να μπορέσουμε να ανανεωθούμε. Μια καλή επιλογή είναι να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπά...


Οι αλλαγές σε ένα σπίτι είναι ό,τι καλύτερο για να μπορέσουμε να ανανεωθούμε. Μια καλή επιλογή είναι να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις ταρατσών.
Για την ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα συχνά αφιερώνουμε τον περισσότερο χρόνο μας, μιας και οι ρυθμοί στην πόλη είναι απαιτητικοί, και επενδύουμε περισσότερα χρήματα στα διάφορα έπιπλα· τουαλέτα, μπανιέρα, νιπτήρας, κ.λπ.. Είμαστε όμως τυχεροί καθώς έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.

Ωστόσο, καλό θα είναι να μην παραλείψουμε και άλλες εργασίες που κι αυτές συμβάλλουν στην ανακαίνιση και διακόσμηση αυτών των χώρων και με κάποια προσοχή και καλές επιλογές μπορούν να δώσουν έναν πολύ μοντέρνο και κομψό χαρακτήρα στο μπάνιο μας.

Μικρές αλλαγές για ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα:
  • Πλακάκια/Δάπεδο: Το υλικό του πατώματος πρέπει πάντα να αποτρέπει την εισχώρηση του νερού, τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο. Επίσης, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία ώστε να μην ευνοείται η ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Οι κεραμικές πλάκες είναι ένα υλικό που έχει ανέβει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, γιατί ακριβώς ικανοποιεί και τις δύο αυτές ανάγκες.
  • Όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, κορυφαία τάση είναι η πολύ μεγάλη πλάκα, όπως επίσης και τα εκκεντρικά μοτίβα και σχέδια. Η νέα ανερχόμενη τάση που αποκτά το δικό της κοινό τελευταία είναι το ψηφιδωτό σχέδιο σε μωσαϊκό στυλ.
  • Το ψηφιδωτό δημιουργεί μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας, ενώ παράλληλα παρέχει το πλεονέκτημα της ευκολίας αφού δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε άλλο για να γεμίσουμε το χώρο του μπάνιου.
  • Χρώμα τοίχου: Η πρώτη επιλογή χρώματος τοίχου στην ανακαίνιση μπάνιου είναι σταθερά το λευκό. Το λευκό συμβολίζει την καθαριότητα και ταιριάζει με όλα τα στυλ και τα χρώματα. Συνήθως, όμως, συνδυάζεται με το μαύρο και το γκρι.
  • Αν έχετε βαρεθεί βέβαια τις κλασσικές προτάσεις μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο φωτεινό. Ένα χρώμα που έχει επανέλθει δυναμικά στους τοίχους του μπάνιου φέτος είναι το ανοιχτό θαλασσί. Αν και το θαλασσί σαν χρώμα θεωρείται παρωχημένο, ο ανοιχτότερος τόνος του προτιμάται πολύ.

Από την άλλη, οι μονώσεις ταρατσών είναι πολύ σημαντικές και είναι καλό να γνωρίζουμε ποια είναι η βασική διαδικασία.

Η μονώσεις ταρατσών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
  • Συμβατική μόνωση: Κατά τη συμβατική μόνωση ταράτσας, η στεγανοποιητική μεμβράνη τοποθετείται πάνω από το στρώμα της θερμομόνωσης. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η προστασία της θερμομόνωσης και η απόδοση των θερμομονωτικών υλικών στο μέγιστο βαθμό. Επιλέγοντας τη συμβατική μόνωση ουσιαστικά στεγανοποιείται η θερμομόνωση και αποτρέπεται η ροή υδάτων στη θερμομονωτική στρώση, παρέχοντας απόλυτη προστασία εναντίον της υγρασίας.
  • Ανεστραμμένη μόνωση: Πρόκειται για μια νεότερη μέθοδο μόνωσης, κατά την οποία τα στεγανωτικά υλικά τοποθετούνται απευθείας πάνω στην κατασκευή. Η στεγανωτική στρώση τοποθετείται κάτω από τη θερμομόνωση, με αποτέλεσμα να προστατεύεται από τις καιρικές μεταβολές και να διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έτσι εύκολα και απλά μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου στην Αθήνα, αλλά και στη μόνωση της ταράτσας μας


Δεν υπάρχουν σχόλια