GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα

Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα...


Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την Ημερίδα Διαβούλευσης «Εταιρική Σχέση για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2021-2027».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ν. Έβρου, κ. Χρήστος Δερμετζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Μπόγδης και ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτριος Κολγιώνης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής μας και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής.

Ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στον «γερασμένο» αγροτικό πληθυσμό που διαθέτει μεν εμπειρία αλλά στερείται εξειδικευμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης και επεσήμανε την ανάγκη απόδοσης κινήτρων στους νέους αγρότες προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα εφαρμογής των κατάλληλων μεθόδων, νέων τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών στην όλη διαδικασία του παραγωγικού συστήματος. Επίσης, αναφέρθηκε στο νομοθετικό κενό ως προς τη διαχείριση των άδειων συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων και την πρόθεση του δήμου να συμβληθεί με πλατφόρμα πληροφόρησης μετεωρολογικών συνθηκών προς όφελος των κατά τόπων καλλιεργητών.

Συναποφασίστηκε ακόμη, η διενέργεια των απαραίτητων κινήσεων ώστε να απεμπλακεί η μελέτη του αρδευτικού «πετάλου» Πέπλου και να δρομολογηθεί η ένταξη του αρδευτικού ελαιώνα της Μάκρης στο μέτρο έγγειων βελτιώσεων, δύο έργα που εντάσσονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τις ενέργειες που αποσκοπούν στην ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα και τη στήριξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια