GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η σημασία των πυροσβεστήρων

Η φωτιά είναι απαραίτητη για πολλές διαδικασίες αλλά μπορεί να είναι και καταστροφική. Μια πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί από διάφορές π...


Η φωτιά είναι απαραίτητη για πολλές διαδικασίες αλλά μπορεί να είναι και καταστροφική. Μια πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί από διάφορές πηγές. Η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να προκαλέσει φωτιά, κάποια εύφλεκτα υλικά καθώς μπορεί να προκληθεί μέσω τριβής. Όποια και αν είναι τα αίτια της πυρκαγιάς είναι σημαντικό να έχετε τον σωστό τύπο πυροσβεστήρα έτσι ώστε να την καταπολεμήσετε μέχρι να φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστήρες είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να θέσετε την πυρκαγιά υπό έλεγχο προτού φτάσει η πυροσβεστική.
Πολλοί χρησιμοποιούν νερό για να σβήσουν μια πυρκαγιά αλλά αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καθώς περιέχει οξυγόνο το οποίο αυξάνει την φωτιά αντί να την σβήνει. Ειδικά αν η πυρκαγιά έχει προκληθεί από ανάφλεξη πετρελαίου το νερό είναι μια πολύ κακή λύση για να θέσετε υπό έλεγχο την φωτιά καθώς το πετρέλαιο επιπλέει πάνω στο νερό. Αντίθετα η χρήση πυροσβεστήρα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς ουσιαστικά απομονώνει την πυρκαγιά από το οξυγόνο του αέρα με αποτέλεσμα να χάνει την ισχύ της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πυροσβεστήρων που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε:

Οι πυροσβεστήρες αφρού που χρησιμοποιούνται συνήθως σε πυρκαγιές που έχουν προκληθεί από την ανάφλεξη καυσίμων. Είναι πολύ αποτελεσματικοί σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς ουσιαστικά σφραγίζουν το καύσιμο έτσι ώστε να μην έχει επαφή με τον αέρα και τελικά να σβήσει η πυρκαγιά. Οι συγκεκριμένοι πυροσβεστήρες είναι ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε μια πυρκαγιά η οποία έχει προκληθεί από καύσιμα.

Οι πυροσβεστήρες σκόνης χρησιμοποιούνται για να σβήσουν τις φλόγες. Αυτό το είδους οι πυροσβεστήρες είναι ιδανικοί για την πρόληψη χημικών αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι πυροσβεστήρες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να σταματούν μια πυρκαγιά προτού αυτή εξαπλωθεί ιδιαίτερα.

Οι πυροσβεστήρες οξειδίου χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν το οξυγόνο από το περιβάλλοντα χώρο. Αυτοί είναι οι πιο κοινοί πυροσβεστήρες αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πώς τους χρησιμοποιήσετε. Αυτοί οι πυροσβεστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιον που έχει πάρει φωτιά αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε αυτό το άτομο να μην πάθει κρυοπαγήματα. Επίσης, εκτοπίζουν το οξυγόνο από τον χώρο οπότε πρέπει να προσέξετε να μην απελευθερώσετε μεγάλη ποσότητα του υλικού κατά την χρήση του έτσι ώστε να μην υπάρξει αναπνευστικό πρόβλημα είτε σε εσάς είτε σε κάποιο άτομο που καίγεται. Αντίθετα η χρήση των συγκεκριμένων πυροσβεστήρων δεν ενέχει ιδιαίτερους κινδύνους όταν η πυρκαγιά έχει δική της πηγή οξυγόνου.

Αφού πλέον γνωρίζετε την χρησιμότητα των βασικών πυροσβεστήρων θα πρέπει να επιλέξετε τι είδους πυροσβεστήρα θα χρησιμοποιήσετε στον χώρο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια