GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Άγκυρα έπιασε στον ύπνο την Αθήνα – Υποκινεί δημοψήφισμα σε Δήμο της Θράκης – Αναμένετε δημοψήφισμα ανεξαρτητοποίησης του δήμου Ιάσμου;

Δήμος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ζητώντας από τους δημότες του να πάρουν θέση, σύμφωνα με όσα προβλέπε...


Δήμος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ζητώντας από τους δημότες του να πάρουν θέση, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο “Κλεισθένης”!

Ο λόγος για το Δήμο Ιάσμου (νομός Ροδόπης), όπου προχωρά σε δημοψήφισμα για την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Αποχέτευσης, μετά την καταψήφιση της σχετικής πρότασης από την πλειοψηφία του Δ.Σ., καθώς και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης .

Η δημοτική Αρχή του Οντέρ Μουμίν, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις Δημάρχους της Θράκης που είναι κοντά στο Τουρκικό Προξενείο, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση της Δ.Ε.Υ.Α. Ιάσμου, ανακοινώνοντας πως θα κάνει χρήση των όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα, προκειμένου οι συνδέοντες του να λάβουν θέση. Προτίθεται, μάλιστα, να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιάσμου, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 8/3/2020.

Τι προσδοκά η Άγκυρα από αυτή την κίνηση
Και ο Δήμαρχος αλλά και όσοι του εισηγήθηκαν την κίνηση αυτή, γνωρίζουν πολύ καλά πως το δημοψήφισμα θα πρέπει να έχει την έγκριση της κεντρικής εξουσίας, κάτι που δεν θα γίνει. Αμέσως οι επικοινωνιακοί του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και την Ευρώπη, θα καταγγείλουν την Ελλάδα ότι καταπατά τα δικαιώματα όχι των «τούρκων μουσουλμάνων,» αλλά και όλων των υπολοίπων Ελλήνων.

Η Άγκυρα αλλάζει πολιτική στην Θράκη και η Αθήνα όχι μόνο δεν έχει την δυνατότητα να την αντιμετωπίσει αφού οι μηχανισμοί της στην περιοχή είναι σε κατάρρευση, αλλά και έχοντας την προσοχή της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αδυνατεί να βρει και τρόπους αντιμετώπισης.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η προσπάθεια για δημοψήφισμα, είναι η πρόβα από τα επόμενα που θα υποκινήσει η Τουρκία στην Θράκη, και αυτά δεν θα αφορούν τα νερά

VIA DIPLOMASY


Δεν υπάρχουν σχόλια