GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το άγχος στο ιδανικό επίπεδο είναι κίνητρο

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής ψυχολογίας, Γιώργος Παυλίδης και αναφέρθηκε στον ψυχολογικό...


Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής ψυχολογίας, Γιώργος Παυλίδης και αναφέρθηκε στον ψυχολογικό παράγοντα και πώς αυτός μπορεί να επηρεάσει ποδοσφαιριστές και ομάδες ενόψει σημαντικών αγώνων όπως αυτός της Κυριακής (23/2) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν η ψυχολογία σε τέτοια ντέρμπι παίζει πρωτεύοντα ρόλο: «Σε αγχώδεις καταστάσεις είναι ακόμη πιο σημαντική η ψυχολογική κατάσταση».

Για το τι σημαίνει "μπαίνω αποφασισμένος για τη νίκη": «Όσοι είναι παλιότεροι θυμούνται έναν αγώνα μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, στο οποίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν με ξυρισμένα κεφάλια. Είναι ένα μήνυμα στον αντίπαλο αυτό, ότι είμαστε αποφασισμένοι για όλα».

Για το πώς μπορεί να κατευναστεί ο φανατισμός: «Σε αυτά τα ντέρμπι που επικρατεί φανατισμός και ο οποίος πολλές φορές οδηγεί σε ακραίες ενέργειες από φιλάθλους, θα είναι καλό πριν αρχίσει ο αγώνας οι παίκτες να δείξουν μια φιλική διάθεση μεταξύ τους. Πέραν της τυπικής χειραψίας με τους διαιτητές, να κάνουν και μια χειραψία μεταξύ τους. Θα δείξουν στους φιλάθλους ότι είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και δεν υπάρχει μίσος προσωπικό».

Για την ψυχολογική προετοιμασία μιας ομάδας: «Το πώς θα κατέβει ψυχολογικά η ομάδα εξαρτάται από τον προπονητή. Αν στρεσαριστούν οι παίκτες παραπάνω από το κανονικό τότε το άγχος λειτουργεί αντίθετα. Το άγχος είναι κίνητρο. Όταν το άγχος είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε οι επιδόσεις μας δεν είναι αυτές που αξίζουμε. Όταν ανέβει στο ιδανικό επίπεδο, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όταν ξεπεράσει ένα όριο τότε είναι καταστροφικό, ξεχνάμε και αυτά που ξέρουμε. Χρειάζεται σωστή ψυχολογική προετοιμασία στους παίκτες από τον προπονητή. Να τους εμψυχώσει χωρίς να τους αγχώσει παραπάνω από το κανονικό».

Για το πώς μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό ενόψει του ντέρμπι η ήττα από την Άρσεναλ: «Το μαχαίρι είναι δίκοπο. Μπορεί να είναι ψυχολογικά επηρεασμένος, μπορεί όμως και η ήττα να τους φανατίσει για να ξεπλύνει την ήττα. Καμιά φορά η ήττα είναι και κίνητρο».

www.metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια