GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πως θα ξυρίσεις το μούσι χωρίς να ερεθίσεις το δέρμα σου

Είτε έχεις ένα μούσι βιβλικών διαστάσεων το οποίο βαρέθηκες ή απλώς έχεις μείνει αξύριστος για δυο βδομάδες και το πρώτο φετινό σου re...


Είτε έχεις ένα μούσι βιβλικών διαστάσεων το οποίο βαρέθηκες ή απλώς έχεις μείνει αξύριστος για δυο βδομάδες και το πρώτο φετινό σου resolution είναι να κάνεις τις κυρίες να μην ξεκολλούν τα χείλη τους από τα μάγουλά σου, το ξύρισμα μετά από καιρό είναι μια δύσκολη υπόθεση (και απόφαση).
Μοιάζει με την επιστροφή στη δουλειά μετά από ένα μήνα διακοπές – σφίξιμο στην καρδιά, μελαγχολία, «να ‘χα μια μέρα ακόμα» και τα λοιπά.
Πρακτικά μιλώντας, το ξύρισμα της γενειάδας σχεδόν πάντα προμηνύεται επίπονο, τσουχτερό και πιθανώς αιματοβαμμένο. Για να μη συμβούν όλα αυτά, πήγαινε βήμα – βήμα, ακολουθώντας αυτές τις ασφαλείς συμβουλές.

Δεν ξεκινάς με ξυράφι. Ποτέ.
Ακόμη και οι τρίχες δυο εβδομάδων περνούν άνετα από το trimmer. Αυτό θα σε βοηθήσει να φέρεις τα γένια σου σε ένα διαχειρίσιμο μήκος (λιγότερο από μισό πόντο). Αν έχεις καλλιεργήσει μακριά γενειάδα, πρώτο εργαλείο είναι το ψαλίδι, δεύτερο το trimmer και εν συνεχεία το ξυράφι. Αλλά πριν απλώσεις αφρό διάβασε το παρακάτω:

Μόλις κουρέψεις το γένι κάνε ένα ζεστό ντους
Ή τύλιξε το πρόσωπό σου με μια πετσέτα που θα έχεις εμποτίσει (και στύψει ελαφρά) μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Η θερμότητα θα ανοίξει τους πόρους και θα μαλακώσει το δέρμα, επιτρέποντας στην κρέμα ξυρίσματος να εισχωρήσει βαθύτερα και στο ξυράφι να γλιστρά απαλά. Αφιέρωσε λίγα λεπτά παραπάνω στη θέρμανση της επιδερμίδας σου. Οι πόροι του δέρματος ενός προσώπου που δεν έχει ξυριστεί επί βδομάδες έχουν την τάση να είναι έως και τρεις φορές πιο ερμητικά κλειστοί, εξαιτίας της αποστολής τους – να συγκρατούν γερά τις τρίχες στο δέρμα.

Αμέσως μετά, άπλωσε ένα λάδι για πριν το ξύρισμα
Αυτές οι ειδικές μαλακτικές φόρμουλες, εισχωρούν σε βάθος και παρέχουν την ενυδάτωση και λίπανση που έχει ανάγκη το δέρμα σου, κάνοντας το ξυράφι να γλιστρά ομαλά πάνω στην επιφάνειά του.

Δεν σε βιάζει κανείς
Η επαφή του ξυραφιού πάνω σε μια επιδερμίδα η οποία έχει να νιώσει την κόψη της κρύας λεπίδας πάνω από ένα μήνα, δημιουργεί αυτόματα μια άβολη αίσθηση. Ξεπέρασέ τη με μια βαθιά ανάσα (προαιρετική) και άπλωσε μια πλούσια στρώση κρέμας ή αφρού ξυρίσματος. Στη συνέχεια, εκτέλεσε ήπιες ξυραφιές προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες στο πρόσωπό σου. Το κόντρα ξύρισμα πιθανώς να δημιουργήσει πληγές, ερεθισμούς και κοκκινίλες. Θυμήσου, επίσης, να ξεπλένεις καλά το ξυραφάκι με τρεχούμενο ζεστό νερό για να μην στομώνει.

Αν στο επιτρέπει ο τύπος της επιδερμίδας σου, πέρνα και μια κόντρα
Ο αντίζηλος του βελούδου είναι το μετάξι. Το δέρμα σου μπορεί να αναπτύξει μια ακόμη πιο σατινένια αίσθηση (σου εγγυόμαστε ότι όλες οι γυναίκες θα το εκτιμήσουν ιδιαιτέρως) αν επράσεις μια δεύτερη φορά το ξυράφι με ανάποδη φορά από αυτή που αναπτύσσονται οι τρίχες σου. Πριν το κάνει, όμως, άπλωσε ακόμη μια λεπτή στρώση κρέμας ξυρίσματος.

Όχι οινόπνευμα, μόνο βάλσαμο
Ένας άνδρας που ξυρίζεται υποχρεωτικά κάθε μέρα όλο το χρόνο, αποκτά αντοχές στο τσούξιμο. Εσύ, που έχεις διατηρήσει καλυμμένη την ασπρουλιάρικη επιδερμίδα σου για μήνες κάτω από πολύ μαλλί, θα ουρλιάξεις από τον πόνο αν ρίξεις κλασικό after shave. Προτίμησε ένα balm ή μια ενυδατική που περιέχει αλόη (έχει καταπραϋντικές ιδιότητες). Επιπλέον, τέτοιου είδους αλοιφές για μετά το ξύρισμα, διατηρούν την επιδερμίδα σου λεία και απαλή για πολλές ώρες, επουλώνοντας κάθε ίχνος ερεθισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια