GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο «κύριος άρτος και θεάματα»

Πολύ εύστοχος ο τίτλος του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου για τον Μ. Τσέπελη δήμαρχο Ξάνθης.

Πολύ εύστοχος ο τίτλος του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου για τον Μ. Τσέπελη δήμαρχο Ξάνθης.
Βέβαια σε αυτόν τον τίτλο θα προσθέσουμε ότι τα θεάματα – πανάκριβα βέβαια – τα είδαμε. Ο άρτος μένει να δούμε.

Από τον Οκτώβριο και μετά, ο δήμαρχος έχει στρέψει την προσοχή του στα θεάματα κάνει τα πάντα μέσω αυτών, προσπαθώντας να δείξει ότι εργάζεται για το καλό της πόλης, ξεχνώντας ότι η Ρωμαϊκή Περίοδος που οι αυτοκράτορες έδιναν και ένα κομμάτι ψωμί στους υπηκόους τους συνοδεύοντας έτσι τα θεάματα, πέρασε ανεπιστρεπτή, ενώ στην Ξάνθη, υπάρχουν μόνο τα πανάκριβα θεάματα που τα πληρώνουν ματώνοντας οι Ξανθιώτες, για να μην πούμε ότι πληρώνουν και τα σπασμένα άλλων (όπως οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΞ για το Δροσερό και τα Κιμμέρια).

Εδώ μάλλον έπεσε έξω ο Δημαρχόπουλος διότι ο κ. Τσέπελης είναι μόνο των θεαμάτων. Το ψωμί ας το βρούνε μόνοι τους οι Ξανθιώτες.

Τρανταχτό παράδειγμα οι εκδηλώσεις των ΘΛΕ που το κόστος τους αν το μοίραζε στους φτωχούς της Ξάνθης και προωθούσε τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα με πολύ λίγα λεφτά, τότε σίγουρα θα του ταίριαζε ο τίτλος «κύριος άρτος και θεάματα».

Γιατί το λέμε αυτό.
Αν η διοίκηση του δήμου Ξάνθης με ένα μπάτζετ που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες ενός δήμου να το σηκώσει, το επιβάλλει με την λογική ότι το καρναβάλι της Ξάνθης δεν είναι τοπική υπόθεση αλλά υπόθεση – ας πούμε Βαλκανική, τότε καλώς έχει.

Όταν όμως η πόλη στην ουσία επωφελείται αυτού του κόστους μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο της καρναβαλικής παρέλασης, τότε το παραμύθι αλλάζει.

Ο κ. Τσέπελης και οι ομοτράπεζοί του, πιστεύει ότι η τοπική αγορά θα σωθεί με ένα Σαββατοκύριακο που θα έρθουν στην πόλη 20 με 30.000 επισκέπτες – αν έρθουν και αυτοί και μεταξύ μας, μακάρι να διαψευστούμε – άραγε αξίζει ο κόπος;

Μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε ρότα κύριε δήμαρχε και οι ακριβοπληρωμένοι συμβουλάτορές σου να προτείνουν κάτι ποιο λογικό;

Γιατί το λέμε.
Αυτήν την περίοδο λαμβάνουν χώρα δύο πολύ μεγάλες τουριστικές εκθέσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία αντίστοιχα.

Άραγε πόσο μεγάλο είναι το κόστος για να παρουσιαστεί ο δήμος Ξάνθης και να προβάλλει το καρναβάλι;


Δεν υπάρχουν σχόλια