GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόκληση στην Τουρκία: Μειονοτικοί δήμαρχοι σε αλυτρωτική εκδήλωση, με σημαίες της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης

Δήμαρχοι περιοχών της Ροδόπης έδωσαν «παρών» στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύη...


Δήμαρχοι περιοχών της Ροδόπης έδωσαν «παρών» στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD)
Τουρκόφρονες μειονοτικοί δήμαρχοι της Ροδόπης, παραβρέθηκαν σ’ εκδήλωση αλυτρωτικού συλλόγου στην Τουρκία, που αγωνίζεται για Ανεξάρτητη Θράκη.

Ο λόγος για τους δημάρχους Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ και Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που έδωσαν «παρών» στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Προύσα της Τουρκίας.

Οι Έλληνες αιρετοί, που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, παραβρέθηκαν στην προκλητική εκδήλωση και μάλιστα ο δήμαρχος Αρριανών απευθύνθηκε από το βήμα στους παρευρισκόμενους, μιλώντας έχοντας δίπλα του τη σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης.


Το εθνικιστικό ντεκόρ, στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού ΒΤΤDD), ήταν στολισμένη επίσης με τουρκικές σημαίες και πορτραίτα στολισμένη με σημαίες της Τουρκίας , με αφίσες του Κεμάλ και του Αχμέτ Σαδίκ.


Η παρουσία των μειονοτικών δημάρχων στην Προύσα, σε μία εποχή που οι προκλήσεις της Άγκυρας χτυπούν «κόκκινο», δεν περνάει απαρατήρητη, όπως οι ίδιοι προφανώς θα επιθυμούσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια