GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Να ανησυχούμε στον βαθμό που πρέπει, όχι πανικός

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Ιωάννης Κιουμής και αναφέρθηκε στην εξάπλωση ...


Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Ιωάννης Κιουμής και αναφέρθηκε στην εξάπλωση του κοροναϊού, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, έφτασε πλέον και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν πρέπει να υπάρχει ανησυχία: «Να ανησυχούμε στον βαθμό που πρέπει. Πρόκειται για μια επιδημία από έναν ιό που έχει χαμηλή θνητότητα. Η θνητότητα κυρίως αφορά άτομα μεγάλης ηλικίας που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Αυτοί είναι που προσβάλλει με τις σοβαρότερες συνέπειες. Για τους υπόλοιπους έχει μια διαδρομή παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα. Είναι κάτι σοβαρό γιατί είναι μια νέα κατάσταση που έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές, όμως, δεν χρειάζεται πανικός. Το κοινό κρυολόγημα κατά 25% κάθε χρόνο οφείλεται σε άλλους κορονοϊούς. Είναι ένας νέος κορονοϊός, ο οποίος σε αντίθεση με το κοινό κρυολόγημα, σε ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή νόσο, απειλητική για τη ζωή και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρα.

Για τη ραγδαία εξάπλωση: «Σχεδόν είμαστε στα όρια της πανδημίας και σε λίγο θα χαρακτηριστεί έτσι όπως φαίνεται. Η εξάπλωση είναι όντως μεγάλη. Είναι ταχύτατη και από ότι φαίνεται ο ιός είναι μεταδικότερος από τον ιό της γρίπης. Φαίνεται ότι μπορεί να επεκταθεί γρήγορα. Πιο σημαντικό είναι όχι τόσο η επέκταση, όσο οι συνέπειες».

Για το τι πρέπει να κάνει ο κόσμος: «Οι πολίτες πρέπει να παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις από τις υπεύθυνες αρχές και όχι από ανεύθυνους ή μεμονωμένα άτομα. Θα τους κατευθύνουν γι’ αυτά που πρέπει να κάνουν ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες αυτής της κατάστασης».

Για το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο: «Δεν υπάρχει εμβόλιο και δεν θα υπάρξει για τους επόμενους μήνες. Θα πάρει μήνες ενδεχομένως και χρόνο για να γίνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχουν ειδικές θεραπείες και εμβόλια. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε προληπτικά μέτρα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».



Δεν υπάρχουν σχόλια