GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Π. Λαφαζάνης από Αλεξανδρούπολη: «Η Θράκη ερημοποιείται, οι κτηνοτρόφοι γίνονται μουσειακό είδος»

Για την ερημοποίηση της Θράκης, τα πτώματα στον ποταμό Έβρο καθώς και τη δυσμενή κατάσταση των κτηνοτρόφων της περιοχής μίλησε, μεταξύ...


Για την ερημοποίηση της Θράκης, τα πτώματα στον ποταμό Έβρο καθώς και τη δυσμενή κατάσταση των κτηνοτρόφων της περιοχής μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τέως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος βρέθηκε πριν από κάποιες ημέρες στον Έβρο.

«Η Αλεξανδρούπολη πάντα παραμένει ωραία, είναι μια άνετη πόλη που χαίρεσαι να περπατάς στους δρόμους της, αυτό την κάνει ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε στο evros24 ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για την επίσκεψή του στην Πρωτεύουσα του Έβρου.

«Τα ποτάμια του Δέλτα Έβρου είναι γεμάτα από πτώματα»
Αναφορικά με την επίσκεψή του στον ποταμό Έβρο, ο τέως υπουργός χαρακτήρισε τους ψαράδες της περιοχής ως ακρίτες, που και το επάγγελμά τους ασκούν, και φυλάνε και τα σύνορά μας. «Μας περιέγραψαν την κατάσταση εκεί, η οποία είναι άθλια. Τα ποτάμια του Δέλτα Έβρου είναι γεμάτα από πτώματα, τα οποία τα τρώνε τα ψάρια, και κάθε τόσο βρίσκονται σκελετοί από ανθρώπους που προσπαθούν να περάσουν τον Έβρο και κάτω από αντίξοες συνθήκες, συχνότερα, δε μπορούν να κάνουν τη διαδρομή, ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι πολύ κακός» διαμήνυσε στη συνέχεια.

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στην Κομοτηνή, ο κ. Λαφαζάνης γνωστοποίησε ότι η περιοχή αυτή συνεχώς υποβαθμίζεται και ερημοποιείται. «Η Θράκη διώχνει τους νέους της εξαιτίας των πολιτικών που ασκούν οι κεντρικές κυβερνήσεις. Πολιτικές που θάβουν κάθε αναπτυξιακή πολιτική σε όλη τη χώρα αλλά ιδιαίτερα στη Θράκη, η οποία είναι από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Και δε φαίνεται με αυτές τις μνημονιακές και αντι-αναπτυξιακές πολιτικές που ακολουθούνται να υπάρχει θετική προοπτική για όλη την περιοχή» εξήγησε.

«Μουσειακό είδος η κτηνοτροφία»
Τέλος, σχετικά με τους κτηνοτρόφους του Έβρου, ο κ. Λαφαζάνης φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος. «Σε λίγο, η κτηνοτροφία και οι κτηνοτρόφοι, θα είναι μουσειακό είδος στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν με τη φύση και με τα ζώα τους και δυστυχώς δεν κερδίζουν κάτι. Το γάλα πωλείται όσο το νερό, το κρέας είναι πάμφθηνο, δε βγάζουν ούτε τα έξοδά τους. Για αυτό συνέχεια εγκαταλείπουν τα κοπάδια τους. Είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει, για μια Ελλάδα η οποία εισάγει πλέον όχι μόνο προϊόντα γάλακτος αλλά και ζώα» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια