GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δήμος Μαρώνειας – Σαπών: Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη με θετικά αποτελέσματα του Ν. Χαριτόπουλου

Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στο πλαίσιο των επα...


Συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του για την προώθηση αιτημάτων και επίλυση προβλημάτων του Δήμου Μαρωνείας -Σαπών.

Στη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συμφωνήθηκε η ενεργητική συμμετοχή τουΥΠΠΟ στην διαδικασία διεκδίκησης ένταξης του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, η υπογραφή από την υπουργό του πρωτοκόλλου του Κύκλου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρωνείας για την προστασία και αξιοποίηση του θεάτρου, η στήριξη του ΥΠΠΟ στην καλύτερη λειτουργία του θεάτρου και του αρχοντικού Ταβανιώτη και η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής.

Στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο τελευταίος εξέφρασε την θετική στάση του στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων στις Σάπες , αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους στον κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής, αποδέχθηκε την ανάγκη ύπαρξης μόνιμου κτηνιάτρου στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Σαπών και την διερεύνηση ενεργοποίησης του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής με αξιόπιστους όρους. Συγχρόνως τόνισε ότι το Υπουργείο θα υλοποιήσει δράσεις με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους αγρότες μέσα από το θεσμό των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ.


Με την Διοικητή του ΟΠΕΚΑ κα.Ξένια Παπασταύρου συζητήθηκε το θέμα των σχολικών γευμάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, εντοπίσθηκε η παράληψη υποβολής έγκαιρα αίτησης από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναζητείται τρόπος διεύρυνσης του προγράμματος στην φετινή σχολική περίοδο και συμφωνήθηκε η από κοινού προσπάθεια για την υλοποίηση του στις Σάπες τη νέα εκπαιδευτική χρονιά .

Τέλος με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νταούλα Διομήδη, συζητήθηκε διεξοδικά η προοπτική ανάπτυξης καλύτερης ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και ευρύτερα της καλυτέρευσης των συγκοινωνιακών συνθηκών στην επαρχία των Σαπών και εξυπηρέτησης των πολιτών με τη συνεργασία του ΚΤΕΛ Ροδόπης


Δεν υπάρχουν σχόλια