GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το 30% των περιστατικών καρκίνου μπορεί να προληφθεί με την τήρηση καλών συνηθειών

Δεκαεπτά άνθρωποι πεθαίνουν κάθε λεπτό στον κόσμο από καρκίνο σύμφωνα με στοιχεία τον ΠΟΥ. Στην υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής και στι...

Δεκαεπτά άνθρωποι πεθαίνουν κάθε λεπτό στον κόσμο από καρκίνο σύμφωνα με στοιχεία τον ΠΟΥ.
Στην υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής και στις τακτικές προληπτικές εξετάσεις εστιάζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, καλώντας τους πολίτες να ενημερώνονται από τους γιατρούς για την περιοδικότητα και το είδος των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται και να προβαίνουν σε αυτές χωρίς να τις αμελούν.
Υπογραμμίζει ότι το 30% των περιστατικών καρκίνου μπορεί να προληφθεί με την τήρηση καλών συνηθειών.

«Ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του προστάτη στους άνδρες, του μαστού στις γυναίκες, του παχέως εντέρου, το μελάνωμα, οδηγούν ετησίως εκατομμύρια ανθρώπους στον θάνατο σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η πρόληψη με υγιεινό τρόπο ζωής, αποφυγή του καπνίσματος, της αλόγιστης παραμονής στον ήλιο, της μεσογειακής διατροφής και της άθλησης που θα μας κρατήσουν μακριά από την παχυσαρκία, μπορούν να μειώσουν τα νέα κρούσματα παγκοσμίως».

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες θα παρουσιάσουν καρκίνο.
Τα καλά νέα είναι η μείωση κατά 25% του ποσοστού των θανάτων από καρκίνο στις αναπτυγμένες χώρες την τελευταία 30ετία, λόγω νέων θεραπειών.

«Σε επίπεδο αντιμετώπισης, οι νέες εξατομικευμένες θεραπείες και η ανοσοθεραπεία είναι τα νέα "όπλα" στα χέρια των ογκολόγων που μετατρέπουν θανατηφόρα είδη καρκίνου σε χρόνιες νόσους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μεταστατικός καρκίνος του πνεύμονα στην αντιμετώπιση του οποίου έχουν γίνει τεράστια άλματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια