GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: 220 σπουδαστές στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

Το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες φιλοξενεί φέτος συνολικά 220 άτομα, 195 σπουδαστές και σπουδάστριες στο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και...


Το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες φιλοξενεί φέτος συνολικά 220 άτομα, 195 σπουδαστές και σπουδάστριες στο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Εκπαιδευτικής Κατάρτισης και άλλα 25 άτομα στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού. Πέντε Τμήματα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και διανύουν την 3η εβδομάδα του 2ου εξαμήνου φοίτησης, που ολοκληρώνεται στο τέλος Απριλίου, αμέσως μετά ακολουθούν οι εξετάσεις και η απονομή των πιστοποιητικών τον Ιούνιο.

«Είναι πολύ σημαντικό το πιστοποιητικό που λαμβάνουν γιατί τους δίνει τη δυνατότητα στους διαγωνισμούς του Δημοσίου να έχουν πια δυνατότητα μονιμοποίησης μ’ αυτό το πιστοποιητικό» δηλώνει ο διευθυντής του Παραρτήματος, ο κος Αθανάσιος Καραφύλλης και σημειώνει πως όσοι δεν το έχουν αυτό το Πιστοποιητικό πρέπει οπωσδήποτε να το πάρουν γιατί δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν και ήδη, όπως λέει, προκύπτει τεράστιο ενδιαφέρον και για την επόμενη χρονιά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο της «συγχώνευσης» της ΑΣΠΑΙΤΕ με ΑΕΙ ο κος Καραφύλλης απάντησε: «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα» κι εξήγησε ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου και της διοίκησης στα κεντρικά της Αθήνας οι οποίες δεν έχουν καταλήξει ακόμα. «Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα είτε η ΑΣΠΑΙΤΕ να γίνει Ανώτατο Ίδρυμα με τα Παραρτήματα της , είτε τα Παραρτήματα να ενσωματωθούν στα κατά τόπους Πανεπιστήμια, δηλαδή το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών να περάσει στην εποπτεία του ΔΠΘ πράγμα που δεν θα είναι δύσκολο για την περιοχή μας, καθώς οι περισσότεροι διδάσκοντες είμαστε και καθηγητές στο ΔΠΘ. Είναι απόφαση της Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και εκείνη θα τα καθορίσει και κανένας άλλος» δήλωσε ο κος Καραφύλλης.
Όσον αφορά στη στήριξη από την πολιτεία και τους τοπικούς άρχοντες ο διευθυντής του Παραρτήματος σημειώνει πως είναι δεδομένη. «Και με την προηγούμενη δημοτική αρχή και με την νυν έχουμε εξαιρετική συνεργασία» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει «Ίσως θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε το Παράρτημα να δίνει περισσότερα στην τοπική κοινωνία των Σαπών. Είναι ένα πολιτισμικό και οικονομικό κεφάλαιο. Ίσως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη η κοινωνική προσφορά, για παράδειγμα με τη λειτουργία ενός κοινωνικού φροντιστηρίου.»

Η διεύθυνση του Παραρτήματος όπως αποκάλυψε ο κος Καραφύλλης βρίσκεται σε συζητήσεις με το δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών, τον κ. Ντίνο Χαριτόπουλο ψάχνοντας τρόπους για το πώς θα μπορούσε να γίνει πιο δυναμική η παρουσία της Σχολής. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια προσκρούει στο γεγονός ότι οι σπουδαστές είναι άτομα που έχουν οικογένειες, που έχουν υποχρεώσεις, δεν είναι παιδιά προπτυχιακών σπουδών που μένουν στην περιοχή, αντιθέτως έρχονται από όλη την περιφέρεια για τέσσερις ώρες και φεύγουν αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε κάτι παραπάνω, το δοκιμάσαμε άλλωστε φέτος με δύο τρεις δράσεις και τα αποτελέσματα ήταν πολύ περιορισμένα» σημείωσε ο κος Καραφύλλης καταλήγοντας πως «Πρέπει εκεί να ρίξουμε το βάρος για να γίνει η παρουσία πιο αισθητή για την περιοχή των Σαπών.»

ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια