GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνελήφθησαν 2 διακινητές με συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα

Συνελήφθησαν την (04-02-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές,...


Συνελήφθησαν την (04-02-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 03/04-02-2020 στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε στον οικισμό Μάκρης, όπου τελικά ο 27χρονος το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Δεκέμβριο του 2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, το όχημα κινήθηκε στην επαρχιακή οδό Ν. Κερδυλίων – Νιγρίτας, όπου ακινητοποιήθηκε και οι επιβάτες του τράπηκαν, πεζή, σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 30χρονο οδηγό και πέντε μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή τον Ιανουάριο του 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια