GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανακαλείται η άδεια συμμετοχής της ΠΑΕ Ξάνθη στη Super League και επιβάλλεται πρόστιμο 200.000 ευρώ

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η απόφαση για την υπόθεση της αδειοδότησης της Ξάνθης.


Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η απόφαση για την υπόθεση της αδειοδότησης της Ξάνθης.

Η απόφαση είναι ανάκληση της άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ Ξάνθη στην Super League και πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Στην πράξη, μόνο το πρόστιμο είναι το ζήτημα αφού η ανάκληση της άδειας δεν οδηγει αποβολή από πρωτάθλημα ή αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση μεταγραφών.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο των 2000.000 ευρώ, όπως διευκρίνισε ο εισηγητής Γιώργος Δημητρίου, ήταν το υψηλότερο ποσό που μπορούσε να επιβληθεί.
Οπως επίσης έχει διευκρινιστεί, η απόφαση αυτή είναι ανεξάρτητη από την παράλληλη συζήτηση της υπόθεσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Επίσης, στην συγκεκριμένη απόφαση λογικά η Ξάνθη έχει δικαίωμα έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Πάντως, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα, έστω και αν στην προκειμένη περίπτωση η ποινή στην ουσία είναι μόνο πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 20/01/2020 εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Ανακαλεί την χορηγηθείσα με την υπ’ αριθ. 23/14.05.2019 απόφαση άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ στις διοργανώσεις της Super League 1, περιόδου 2019-2020 και επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000,00 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια