GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ψήφισμα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ, προκλητικά, παραμονές Χριστουγέννων, έφερε στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας...


Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ, προκλητικά, παραμονές Χριστουγέννων, έφερε στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων. Η συμφωνία αυτή μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά και σε στόχο, μαγνήτη επιθέσεων, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ότι αυτό συμβαίνει μια περίοδο που «μαύρα σύννεφα» έχουν μαζευτεί στην περιοχή μας, ειδικά μετά την δολοφονία Ιρανού αξιωματούχου από τις ΗΠΑ. Εξελίξεις όπως τα πολεμικά επεισόδια μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, το νέο πολεμικό μέτωπο στη Λιβύη με την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η συνέχιση του πολέμου στη Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες, αποτελούν ένα επικίνδυνο πολεμικό «κοκτέιλ». Την ίδια ώρα, το επιχείρημα πως οι «σύμμαχοι» ΗΠΑ-ΕΕ «θα μας σώσουν» από την επιθετικότητα της Τουρκίας καταρρέει πανηγυρικά, αφού οι ίδιοι δίνουν «αέρα στα πανιά της» προσπαθώντας να την κρατήσουν πάση θυσία στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαία η σιγή ιχθύος του προέδρου των ΗΠΑ για το θέμα, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Παλεύουμε να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.
Να κλείσουν όλες οι βάσεις στη χώρα.

Ως Σύλλογος που αποτελείται από νέους επιστήμονες δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στα παραπάνω! Δε δεχόμαστε την ίδια ώρα που απαξιώνονται η Παιδεία και η Υγεία και χιλιάδες επιστήμονες μεταναστεύουν, να δαπανούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, για στρατιωτικές αποστολές της χώρας μας στο εξωτερικό. Δε μπορούμε να βλέπουμε τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις αντί να βελτιώσουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος κ.α., να μετατρέπονται σε όπλα μαζικής καταστροφής.

Ακολουθούμε τα παραδείγματα λαμπρών επιστημόνων που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον πόλεμο. Παραδειγμάτων όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος αναπτύσσει πλούσια αντιπολεμική δράση ήδη από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συνεχίζει έως και λίγες μέρες πριν τον θάνατό (1955), όταν και υπέγραψε μαζί με άλλους επιστήμονες (Ράσελ, Κιουρί, Μπορν κ.α.) μανιφέστο για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Εμπνεόμαστε από τον αγώνα χιλιάδων επιστημόνων του παρελθόντος ενάντια στον πόλεμο και δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Αυτό τον αγώνα συνεχίζουμε σήμερα, ενάντια σε αυτή τη νέα συμφωνία, η οποία:
  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδας, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
  • Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Συμμετέχουμε ως Σύλλογος στην κινητοποίηση που καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, τη μέρα ψήφισης της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις στην ελληνική Βουλή, απαιτώντας:
  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
  • Όχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια