GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μητροπολίτης Ξάνθης: “Να εργαστούμε με φιλότιμο, με πίστη, με οράματα, με αξίες. Να ιεραρχήσουμε με φρόνηση τις προτεραιότητες της ζωής μας. Να διδαχθούμε από τα λάθη μας”

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 222η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 222η
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020

Αδελφοί μου αγαπητοί,
Το έλεος του Θεού μας αξιώνει και πάλι σήμερα να διαβούμε το κατώφλι του νέου έτους το 2020, προς το οποίο προσβλέπουμε με χρηστές ελπίδες. Ελπίδες που λαμβάνουν υπόσταση από την πίστη μας στην αγάπη του Θεού.

Την σημερινή ημέρα, όπως και κάθε ημέρα που μας χαρίζει ο Θεός, οφείλουμε να την αξιοποιούμε με σύνεση και σεβασμό.

Ας ακούσουμε τι μας διδάσκει ο Απόστολος Παύλος: «Αδελφοί, βλέπετε πως ακριβώς περιπατείτε, μη ως άσοφοι αλλά ως σοφοί εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισίν»

Πως θα είναι ο νέος χρόνος; Τι θα συναντήσουμε σ’ αυτόν; Πως θα αντιμετωπίσουμε όσα μας επιφυλάσσει;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που απασχολούν τον ανθρώπινο νου στην αρχή του κάθε χρόνου.

Για μας που πιστεύουμε στον ενανθρωπήσαντα Θεό, πιστεύουμε ότι στα χέρια Του βρίσκεται ο χρόνος της ζωής μας και δεν πρέπει να υπάρχει ούτε άγχος, ούτε αγωνία για το μέλλον.

Για μας αυτή την ώρα υπάρχει η δέηση προς τον Θεό να ευλογήσει τη νέα χρονική περίοδο, ειρηνική για όλο τον κόσμο, σωτήρια, αναμάρτητη, δημιουργική.

Υπάρχει η ελπίδα και η προσδοκία ότι ο Θεός ερχόμενος εις τον κόσμο και προσλαμβάνοντας την ανθρώπινη φύση μας θα είναι συνοδοιπόρος στη ζωή μας. Για μας που πιστεύουμε στον Χριστό, το άγνωστο μέλλον δεν δημιουργεί ανησυχίες, γιατί εμπιστευόμεθα στην αγάπη και στην πρόνοια του Θεού, όπως το παιδί εμπιστεύεται τον πατέρα του.

Στην αγάπη και το έλεος του Θεού εμπιστευόμεθα την πατρίδα μας, τα παιδιά μας, τους νέους μας, τους ασθενείς και αδυνάτους.

Στην αγάπη του Θεού και στο έλεός του εμπιστευόμαστε τον κόσμο ολόκληρο και τον παρακαλούμε να χαρίσει την ειρήνη, να καταπαύσει τους πολέμους, για να γίνουν κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο τα ξίφη δρεπάνια να θερίζουν τους καρπούς της γης και τα τόξα άροτρα να την καλλιεργούν.

Ας γίνει βασικός μας στόχος και προτεραιότητα ζωής για τη νέα χρονιά, η προτροπή των σοφών πατέρων της Εκκλησίας μας, όπως έχει αποτυπωθεί με απλοϊκό τρόπο στα κάλαντα της σημερινής εορτής «Του χρόνου μας καλή αρχή και ο Χριστός μας προσκαλεί την κακίαν να αρνηθώμεν, μ’ αρετάς να στολισθώμεν»

Αυτή την ημέρα καλούμεθα αδελφοί με ειλικρίνεια και ταπείνωση να κάνουμε τον πνευματικό απολογισμό μας. Να εργαστούμε με φιλότιμο, με πίστη, με οράματα, με αξίες.

Να ιεραρχήσουμε με φρόνηση τις προτεραιότητες της ζωής μας. Να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Να φωτισθούμε και να αγιασθούμε από το ανέσπερο φως του Χριστού για ένα καλύτερο μέλλον.

Με αυτές τις σκέψεις αδελφοί εύχομαι καλή και ευλογημένη νέα χρονιά.

Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια