GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέες αντιδράσεις των Οικότροφων φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης για τη σίτιση!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης για τους περιορισμούς στη σίτιση.


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης για τους περιορισμούς στη σίτιση.

Σε νέα του ανακοίνωση ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης αναφέρει:
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας είχε προειδοποιήσει για τον ενδεχόμενο έλεγχο στη λέσχη των εστιών, και όταν αυτό πήγε να γίνει πραγματικότητα βγήκαμε μπροστά και το εμποδίσαμε. Η εφαρμογή του ελέγχου έχει ως αποτέλεσμα να σιτίζονται δωρεάν μόνο οι οικότροφοι, αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες άλλους φοιτητές.

Ακόμη δεν γυρίσαμε από τις γιορτές και ήδη το βρίσκουμε μπροστά μας. Νομίζουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Ο εργολάβος έχει τη λίστα με τα ονόματα των οικότροφων και κάθε μέρα υπάρχει η ενημέρωση ότι άμεσα θα εφαρμοστεί αυστηρά ο έλεγχος.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί!
Μέχρι τώρα δεν εφαρμόζεται πλήρως διότι το έχουμε εμποδίσει με το συλλογικό μας αγώνα! Είναι ενδεικτικό ότι στην Κομοτηνή που δεν υπάρχει Σύλλογος αυτές οι αλλαγές έχουν έρθει και ο έλεγχος εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο εργολάβος.
Έτσι λοιπόν θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβουν πως δε θα τους περάσει! Μόνο με το δυνάμωμα της συλλογικής διεκδίκησης μπορούμε να νικήσουμε! Δε καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα να βλέπουμε τις φοιτητικές παροχές μας να ρημάζουν!

Ξέρουμε πως όσο υπάρχουν εργολάβοι σε σχολές, λέσχες, εστίες οι ανάγκες μας θα υποβαθμίζονται σύμφωνα με τα κέρδη αυτών. Ακόμα, αν δεν αυξηθεί δραστικά η χρηματοδότηση που προορίζεται για τις ανάγκες μας θα μικραίνουν οι μερίδες και θα χειροτερεύει και η ποιότητα των γευμάτων.

Μπροστά σε όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, έρχεται να μειώσει ακόμη παραπάνω τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων πανελλαδικά! Και μαζί με αυτό αυξάνει την καταστολή και επιδιώκει να φοβίσει όσους αγωνίζονται για να τα δεχόμαστε όλα αυτά χωρίς να αντιδράμε.

Θα μας βρουν απέναντι τους! Δε θα τους περάσει!
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε νίκες! Η ίδια η πραγματικότητα που ζούμε μας ενώνει, όλους τους φοιτητές μεταξύ μας, αλλά και με τον υπόλοιπο λαό που βιώνει επίσης τα αποτελέσματα της ίδιας σκληρής πολιτικής! Έχουμε όλοι όνειρα και στόχους για τη ζωή και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας τα γκρεμίσει!!

Απαιτούμε:
-Ούτε σκέψη για έλεγχο στη λέσχη και για κάρτες σίτισης. Δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές! Σίτιση ποιοτική και σε ποσότητες επαρκείς!
-Έξω οι εργολάβοι απ’ τις λέσχες, τις εστίες και το πανεπιστήμιο!
-Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα!
-Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι ανάγκες μας!

Το νομοσχέδιο για την παιδεία που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση να μείνει στα χαρτιά


Δεν υπάρχουν σχόλια