GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι είναι η έκλειψη παρασκιάς που θα δούμε στην πρώτη πανσέληνο του 2020

Στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη πανσέληνος του 2020 -γνωστή στην Αμερική και ως «πανσέληνος του λύκου»- και στην Ελλάδα θα είναι ο...


Στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη πανσέληνος του 2020 -γνωστή στην Αμερική και ως «πανσέληνος του λύκου»- και στην Ελλάδα θα είναι ορατή και μία έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού.

Σε μια έκλειψη παρασκιάς η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες και το αποκορύφωμα του θα είναι γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής. Το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό και σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης.

Η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με τη NASA, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνολικά το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Οι εκλείψεις αυτού του είδους πάντως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια