GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία και παραμουφτήδες – Η στάση της Ελλάδας

Λίγο μετά το πρόσφατο άρθρο μου με τίτλο «Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος» με το οποίο προσπάθησ...


Λίγο μετά το πρόσφατο άρθρο μου με τίτλο «Θράκη: Παράλληλες Δομές και Μαύρο Χρήμα ή πώς στήνεται το παρακράτος» με το οποίο προσπάθησα να αναδείξω τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται και εγκαθιδρύεται ένα άτυπο παρακράτος στην Θράκη δια μέσω δύο προσώπων, οι δυο δηθεν «αιρετοί» μουφτήδες, Έλληνες πολίτες, Ιμπραημ Σεριφ και Αχμέτ Μέτε, επισκέφθηκαν τον ΥΠΕΞ Τουρκίας Τσαβούσογλου και φωτογραφήθηκαν μαζί του, ενώ ο Υπουργός έκανε δήλωση στήριξης τους με αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη.

Ο ρόλος των δύο αυτών προσώπων αξίζει προσοχής. Η θρησκευτική ιδιότητα χρησιμοποιείται για να αναδειχθούν σε παράγοντες επηρεασμού του φρονήματος των μουσουλμάνων και του αποτελέσματος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όντες οι διαχειριστές των μυστικών κονδυλίων που ρέουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή, από το Προξενείο.

Θέλουν να γίνουν οι ηγέτες της μειονότητας. Η δύναμη να καθορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται από την επίδραση που ασκούν σε πρόσωπα όπως οι τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι που εκλέγονται χάρη στην στήριξη τους, ταυτιζόμενοι πλήρως με την δράση και τις επιλογές τους ακόμη και αν είναι προκλητικές και ρατσιστικές. Ειδικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης αδιαφορώντας αν ως Ελληνας Βουλευτής ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους, τάσεται υπέρ μιας παράλληλης δομής, στηρίζει απροκάλυπτα έναν παράνομο θεσμό ενάντια στους νόμους του κράτους, και ανέχεται ένα πρόσωπο με μισελληνική νοοτροπία, που στάζει δηλητήριο και μίσος σε κάθε κήρυγμα του, ενώ δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό.


Τι έχει πεί κατά καιρούς ο συγκεκριμένος Αχμέτ Μέτε; (8-5-2018) ομιλία σε τέμενος: «Εγώ κατηγόρησα ως δολοφόνους βρεφών τους Εβραίους επειδή έσφαξαν βρέφη! ..Η θρησκεία μας λέει ότι ως Μουσουλμάνος αν μπορείς να διορθώσεις κάτι με το χέρι σου να το κάνεις, αν δε γίνεται με το χέρι σου τότε να το διορθώσεις με τη γλώσσα σου, αν δε γίνεται με τη γλώσσα σου τότε να τον μισήσεις μέσα από την καρδιά. (http://www.azinlikca.net). (Αύγουστος του 2014 χωριό Γλαύκη) : «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του δεν έτυχαν καμίας καταδίκης από μέρους του τοπικού βουλευτή ούτε άλλου πολιτικού της μειονότητας, ούτε βέβαια προκάλεσαν την αντίδραση των γνωστών παρατηρητών που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την 6-4-2016 (εφημερίδα «Γκιουντέμ): «Το ελληνικό κράτος συνεχίζει τις δραστηριότητές του, για να μας κάνει πρώτα έλληνες μουσουλμάνους και στη συνέχεια έλληνες χριστιανούς…. Η πρόσφατη ίδρυση του τμήματος Θεολογικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη, είναι όλα ενέργειες προς τον ίδιο στόχο…Να θέσουν υπό έλεγχο τα τεμένη, όπως έγινε και με τα σχολεία. Πως θα αντισταθούμε[1] εμείς σε όλες αυτές τις δυσκολίες που έχουν ως σκοπό την αφομοίωση του Τουρκομουσουλμάνου της Δυτικής Θράκης;…μόνο, αν δεν στείλουμε τα παιδιά μας στο ιεροσπουδαστήριο, εάν στη συνέχεια δεν τα στείλουμε στη Ανώτερη Ισλαμική σχολή που θα ιδρυθεί, το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα».Στο μήνυμα του ενοχλημένος για λειτουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών του Α.Π.Θ το οποίο δίνει την δυνατότητα της λήψεως πτυχίου θεολόγου ΑΕΙ με ειδίκευση στο ισλάμ, καλεί τους πιστούς να μην στείλουν τα παιδιά τους εκεί όσο και στα Ιεροσπουδαστήρια που λειτουργούν τόσο σε Ξάνθη όσο και σε Κομοτηνή για να μην κινδυνεύσουν να γίνουν «χριστιανοί».

Ιανουάριος του 2018 (εφημεριδα Γκιουντέμ) «Τα παιδιά είναι δικά μας. Δεν μπορεί το κράτος να αποφασίζει το πώς, που και με ποιο τρόπο θα το εκπαιδεύσει. Ιούνιος 2016 (σε τουρκική εφημερίδα) «Το ελληνικό κράτος μας δίνει συνεχώς το εξής μήνυμα: Βρίσκομαι στο κεφάλι σας, νιώστε την ανάσα μου στο σβέρκο σας και μην κουνιέστε. ….Εγώ είμαι ο μουφτής Ξάνθης. Το μισθό μας τον δίνει ο κόσμος. ..Τα μειονοτικά σχολεία είναι ανεξάρτητα. Τους μισθούς των δασκάλων, των χοτζάδων μας, τους πληρώναμε εμείς….».

Σε ερώτηση για το τι γίνεται με τα παιδιά που αναγκάζονται να φοιτήσουν σε δημόσιο σχολείο, απάντησε ότι αυτά εκφυλίζονται. «Προσπαθούμε να τα προστατέψουμε από ηθική, θρησκευτική και πολιτιστική σκοπιά, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό. Για το λόγο αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει περισσότερο την αγκαλιά της προς τα παιδιά και τους νέους μας» πρόσθεσε. Τέλος, τάχθηκε εναντίον της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς «δίνονται στους Ρωμιούς εδώ όλα τα δικαιώματά τους, και εμείς μένουμε περισσότερο μόνοι και καταδικασμένοι».

Η στάση του όλα τα χρόνια, ίδια. Καταγγελτική και δηλητηριώδης, παραπλανητική και ψεύτικη. Διαδίδει ψευδώς ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι η θρησκευτική αφομοίωση της μειονότητας αποκρύπτοντας συνειδητά ότι στην Θράκη λειτουργούν 192 τεμένη με καθεστώς απόλυτης ελευθερίας. Καταγγέλλει την Ελλάδα για παρεμβάσεις στα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων την ίδια ώρα που αυτός και ο της Κομοτηνής έχουν εγκαταστήσει ένα ολόκληρο δίκτυο ιμάμηδων απόλυτα εξαρτημένων από αυτούς που μισθοδοτούνται από άδηλους πόρους που ουδέποτε διερευνήθηκαν.

Ψευδόμενος διαδίδει ότι η Ελλάδα κλείνει τα μειονοτικά σχολεία αποκρύπτοντας ότι η αναστολή και όχι διακοπή λειτουργίας κάποιων από αυτά είναι ζήτημα περιορισμένου αριθμού μαθητών όπως σε όλη την Ελλάδα. Παροτρύνει τους πιστούς να μην στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία, αντιλαμβανόμενος την προτίμηση των μουσουλμάνων προς την δημόσια παιδεία, ενώ πρόσφατα μάλιστα σε κήρυγμα του σε τέμενος της περιοχής, φέρεται να κάλεσε τους πιστούς να μην μιλούν στα παιδιά τους ελληνικά για να μην αλλοιωθεί η τουρκική τους ταυτότητα.

Ο της Ροδόπης είναι σαφώς πιο μετριοπαθής, αλλά το ίδιο επικίνδυνος και σαφώς πολύ ισχυρός.

Αυτό είναι το στίγμα τους. Πώς συμβιβάζεται η δηλητηριώδης και ρατσιστική ρητορική τους με την ιδιότητα τους ως θρησκευτικών λειτουργών; Πώς είναι δυνατόν να έχει απήχηση στην μειονότητα ένας τέτοιος σκοταδιστικός λόγος; Η απάντηση είναι προφανής. Η ισχύς τους οφείλεται στο μαύρο και ανεξέλεγκτο χρήμα που ρέει και συμπληρώνει το εισόδημα χιλιάδων μουσουλμάνων της Θράκης και με αυτό καθορίζουν το μέλλον πολλών οικογενειών.

Ταξίδια, υποτροφίες για δωρεάν σπουδές στην Τουρκία, χορηγίες σε ομάδες και συλλόγους, αγορές ραδιοφωνικών σταθμών, δημιουργία και χρηματοδότηση συλλόγων με περίεργους σκοπούς στα όρια της νομιμότητας, πριμοδότηση προεκλογικών εκστρατειών επιλεγμένων υποψηφίων που πλειοδοτούν σε τουρκισμό, αναλήψεις πρωτοβουλιών για διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων με τουρκικό χαρακτήρα και άλλα πολλά.

Η στήριξη που απολαμβάνουν από πολιτικά πρόσωπα έχει να κάνει ακριβώς με την δύναμη που αντλούν από την χρηματοδότηση των δράσεων τους από άδηλους πόρους που τους επιτρέπουν να θεωρούν τον εαυτό τους παντοδύναμο. Ένα απτό παράδειγμα της επιρροής του είναι το γεγονός ότι ο της Ξάνθης, καθορίζει αποκλειστικά μόνος του την εκλογή δημάρχου στον μειονοτικό δήμο Μύκης Ξάνθης, όπου κανένας δήμαρχος δεν επαναεκλέχθηκε δεύτερη τετραετία, για να καταστεί πασίδηλο ότι κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού, ουδείς δικαιούται να αμφισβητεί την «ευλογία» του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός προκειμένου να εκλέξει τον υποστηρικτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπονόμευσε την εκλογή των άλλων υποψηφίων μειονοτικών βουλευτών των υπόλοιπων κομμάτων. Η Ξάνθη και η Κομοτηνή γκριζάρουν ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών ανάλογα με τις ορέξεις των παραμουφτήδων. Επαναλαμβάνουμε, ότι όταν λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους, τότε καθίσταται επικίνδυνος. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Η ρητορική μίσους η οποία μάλιστα προκαλεί και σε άσκηση βίας, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή σε μια χώρα που επιδιώκει την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Ειναι αδιανόητο να γίνεται ανεκτός κάποιος που δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε αμοιβαία διχόνοια και έτσι διαταράσσει την κοινή ειρήνη. Τέτοιου είδους ρατσιστικά κηρύγματα μίσους, μισαλλόδοξες δηλώσεις σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική έννομη τάξη. Ο έλεγχος της δράσης τέτοιων προσώπων, είναι πρωταρχικό καθήκον των εντεταλμένων οργάνων της χώρας.

Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να αποδεικνύει στην πράξη ότι άτομα που πρακτορεύουν συμφέροντα άλλης χώρας δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά στην περιοχή.

Η ανάληψη δράσεων όπως ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των Μουφτειών, η ενισχυση του ρόλου των ιεροδιδασκάλων που διορίζει το ελληνικό κράτος, η καθιέρωση της διδασκαλίας του Κορανίου και της τουρκικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, η παροχή δυνατότητας απόκτησης πτυχίου θεολογίας ΑΕΙ στα παιδιά της μειονότητας, ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των ιεροσπουδαστηρίων, και των Βακουφικών Επιτροπών, η επιλογή φωτισμένων και ικανών προσώπων από την μειονότητα για καίριες θέσεις (άραγε δεν θα μπορούσαν να διοριστούν μορφωμένα παιδιά της μειονότητας διοικητές νοσοκομείων, οργανισμών, νομικών προσώπων αντί συνταξιούχων), η συγγραφή βιβλίων στα σχολεία από τα ίδια τα μέλη της μειονότητας, η ίδρυση δημοσίων σχολείων σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της Θράκης παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων, και η πολύ καλή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι κάποιες από τις δράσεις που θα ενδυναμώσουν αφενός την ανεξαρτησία και χειραφέτηση της μειονότητας από εξωτερικές επιρροές και θα αποδυναμώσουν αφετέρου ανάλογα κηρύγματα μίσους και διχόνοιας που ούτως ή αλλως έχουν μικρή απήχηση μέχρι στιγμής στην μειονότητα της Θράκης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν «μάρτυρες» πίστης, ούτε να ηρωοποιήσουμε δύο ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην κοινωνία και που είναι απλά υπάλληλοι. Το κράτος όμως έχει κανόνες που όλοι πρέπει να σέβονται και που όλοι ανεξαρτήτως θρησκείας, ταυτότητας, οφείλουν να τιμούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια