GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δες τι πρέπει να κάνεις στις πήλινες γλάστρες σου πριν βάλεις νέα φυτά

Όταν φυτεύεις ένα νέο φυτό στην γλάστρα σου από τερακότα, πρέπει να ακολουθείς ένα έξυπνο τρικ, που δεν γνώριζες έως τώρα.


Όταν φυτεύεις ένα νέο φυτό στην γλάστρα σου από τερακότα, πρέπει να ακολουθείς ένα έξυπνο τρικ, που δεν γνώριζες έως τώρα.
Τα φυτά είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας ως διακόσμηση. Κάνουν τον χώρο μας cozy και όμορφο.Οι γλάστρες που επιλέγουμε παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση και στο home deco που επιλέγουμε.

Οι γλάστρες από πηλό ή τερακότα είναι το «στανταράκι», που επιλέγουν οι περισσότεροι από εμάς. Αυτά τα πορτοκαλί-καφέ κασπώ είναι οικονομικά, διαχρονικά και ταιριάζουν τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στη βεράντα ή στον κήπο. Το τραχύ, πορώδες υλικό επιτρέπει στο νερό και τον αέρα να κυκλοφορούν.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που παραλείπουμε να κάνουμε όταν αγοράζουμε μια τέτοια γλάστρα για να φυτέψουμε ένα νέο φυτό σε αυτή. Αφού την καθαρίσουμε λοιπόν, πρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα: Να την μουλιάσουμε.

Γιατί όμως πρέπει να μουλιάσουμε τις γλάστρες από τερακότα;
Σύμφωνα με την Maryah Greene, την δημιουργό του plant styling και consulting business Greene Piece, πρέπει να μουλιάζεις τις πήλινες γλάστρες σου γιατί αλλιώς απορροφούν πολύ νερό και δημιουργούν ένα ξηρό περιβάλλον για το χώμα.

Πώς να μουλιάσεις την γλάστρα σου
Ιδανικά, μούλιασε την γλάστρα σου όλο το βράδυ στο νεροχύτη ή σε έναν κουβά. Η ενυδάτωση που θα παράσχεις στον πηλό, όχι μόνο θα προστατέψει το χώμα από το να ξεραθεί, αλλά και δεν θα κάνει την γλάστρα να σπάσει από το κρύο ή την ξηρασία.

Τέλος, πρέπει να σιγουρευτείς ότι η γλάστρα έχει μια τρύπα στο κάτω μέρος της ώστε να βγαίνει το νερό, σύμφωνα με το Apartment Therapy. Αλλιώς το νερό θα λιμνάζει μέσα στο χώμα του φυτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια