GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κάθε πότε χρειάζεται να αντικαθιστούμε την πετσέτα χεριών στο μπάνιο;

Στο σπίτι σου, και σε κάθε σπίτι δηλαδή, υπάρχει πετσέτα χεριών. Ενδεχομένως να υπάρχει μία επίσης στην κουζίνα, αλλά και στο μπάνιο τ...


Στο σπίτι σου, και σε κάθε σπίτι δηλαδή, υπάρχει πετσέτα χεριών. Ενδεχομένως να υπάρχει μία επίσης στην κουζίνα, αλλά και στο μπάνιο των καλεσμένων –εάν φυσικά διαθέτεις-. Οι πετσέτες αυτές είναι πολύ πιο χρήσιμες από το να έχεις χειροπετσέτες χάρτινες και σίγουρα πολύ πιο οικονομικές.
Όταν όμως έρχεται αυτή η εποχή με τα κρυολογήματα και τις ιώσεις, ένα ερώτημα σε βασανίζει, και αυτό είναι το κάθε πότε θα πρέπει να τις αλλάζεις.

Το να σκουπίζεις τα χέρια σου με μια πετσέτα βέβαια δεν σου κάνει τόσο καλό, εάν αυτή είναι γεμάτη βακτήρια. Ο Dr. Charles Gerba, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, δήλωσε στο Time Magazine, πως είναι αποτελεσματικό να τις αλλάζεις κάθε δύο ημέρες.

Στην ίδια συνέντευξη βέβαια η Susan Whittier, διευθυντής κλινικής μικροβιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, είπε πως σίγουρα μπορείς να την κρατήσεις και παραπάνω από δύο ημέρες, εάν αυτή στεγνώνει εντελώς.

Σύμφωνα με τη Whittier αν στεγνώνει πλήρως ανάμεσα σε κάθε χρήση, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να μεταφερθούν βακτήρια και μικρόβια από τον έναν στον άλλον. Επομένως όλο το trick βρίσκεται στο που είναι τοποθετημένη η πετσέτα σου.

Εάν την έχεις κρεμασμένη και στεγνώνει, τότε όλα είναι εντάξει. Αν πάλι την βάζεις διπλωμένη σε κάποιο κουτί, καλύτερα να την αλλάζεις μετά από δύο ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια