GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς να μάθετε στο παιδί σας να μαζεύει τα πράγματά του;

Τα παιχνίδια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Με το παιχνίδι εξασκεί το μυαλό του, τις ικανότητες...


Τα παιχνίδια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα των παιδιών μας.
Με το παιχνίδι εξασκεί το μυαλό του, τις ικανότητες του και τη συναισθηματική του νοημοσύνη.
Τα παιδιά μόλις παίξουν με τα παιχνίδια τους θα τα αφήσουν εκεί και θα συνεχίσουν οτιδήποτε άλλο, χωρίς να τα μαζέψουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

– Προσθέστε το μάζεμα των παιχνιδιών στη ρουτίνα της ημέρας. Πριν πλύνει τα δόντια του για να πέσει σε ύπνο ή πριν φάει το βραδινό του.

– Εξηγήστε του ότι το συμμάζεμα ανήκει στη διαδικασία του παιχνιδιού. Θέλει να χτίζετε μαζί πύργους από τουβλάκια και να βρίσκεστε σε κόντρα για το ποιος θα κερδίσει; Πείτε του, ότι αν μετά, τα μαζέψει, θα είναι ο νικητής αυτής της εβδομάδας.

– Τις πρώτες φορές, μαζέψτε τα μαζί. Πώς θα μάθει αλλιώς; Πιασ’το από το χέρι και βήμα – βήμα εξηγήστε του τη νέα συνήθεια που πρέπει να γίνει… λατρεία.

– Όταν τακτοποιείτε, άφησε το στην άκρη να παρακολουθεί. Είστε το πρότυπο του. Και εσείς και ο μπαμπάς. Βλέποντας εσάς να βάζετε τα βιβλία στα ράφια, θα καταλάβει ότι το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνει με τα παιχνίδια του.

– Δώστε του ένα κίνητρο σε μορφή επιβράβευσης. Για παράδειγμα, αν μαζέψει όλα του τα παιχνίδια σε πέντε λεπτά, θα φάει μεγαλύτερο κομμάτι σοκολάτας, σε δέκα λεπτά, ένα μικρό muffin. Μην παραλείψειτε να του πείτε «Μπράβο», γιατί η ψυχούλα του θέλει να το ακούσει.

– Μην του φωνάξετε. Και, κυρίως, μην του μιλήσετε επιθετικά. Παιδάκι είναι, θέλει τον καλό λόγο και το γλυκό τρόπο.

– Αγοράστε ένα πολύχρωμο κιβώτιο με τον αγαπημένο του ήρωα. Άλλη χαρά θα του δώσετε να τα βάζει στο σπιτάκι της Barbie (αν είναι κορίτσι) ή στο κρησφύγετο του Batman (αν είναι αγόρι) και άλλη να τα τοποθετήσει σε ένα απλό λευκό κουτί.


Δεν υπάρχουν σχόλια