GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εγκρίθηκαν έργα ύψους 4,4 εκατ. ευρώ σε 34 λιμάνια

Έργα για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό συνολικά 39 λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικού ύψους 4,4 εκα...


Έργα για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό συνολικά 39 λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα, συνολικού ύψους 4,4 εκατομμυριών ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόκειται για λιμάνια ή και εγκαταστάσεις που τελούν υπό τον έλεγχο 34 λιμανιών της χώρας και τα χρήματα θα δοθούν μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), επιλύοντας χρονίζοντα προβλήματα, που κατά κύριο συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση των επιπέδων της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας που προσφέρει σήμερα το λιμενικό σύστημα της χώρας.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε πως «η συνεχής βελτίωση των λιμενικών υποδομών της νησιωτικής Ελλάδας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο».

Ως προς τα 34 λιμάνια στα οποία θα πραγματοποιηθούν τα έργα, αυτά είναι τα εξής:

Οργανισμοί Λιμένων : Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ν. Ευβοίας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ηρακλείου Κρήτης.
Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία : Αλοννήσου, Πάτμου, Σάμου, Σητείας, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Νάξου, Πάρου – Αντίπαρου, Κυθήρων, Αίγινας, Θήρας, Λέσβου, Χίου, Καλύμνου, Σαλαμίνας, Λευκάδας, Θάσου, Ιεράπετρας, Δωδεκανήσων, Ναυπλίου.

Λιμενικά Ταμεία : Χανιών, Ικαρίας και Σύρου και Αγίας Γαλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια