GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Eκδήλωση για τα Αιολικά Πάρκα στην Σαμοθράκη

Tην ενημερωτική εκδήλωση για τα Αιολικά Πάρκα στην Σαμοθράκη παρακολούθησε ο Ειρηναίος Παπαντίδης (irineossamothraki.blogspot.com/), σ...


Tην ενημερωτική εκδήλωση για τα Αιολικά Πάρκα στην Σαμοθράκη παρακολούθησε ο Ειρηναίος Παπαντίδης (irineossamothraki.blogspot.com/), συνεργάτης του evros24.gr και μας μεταφέρει το παρακάτω ρεπορτάζ:

“Παραβρέθηκα στην ενημερωτική εκδήλωση για τα Αιολικά Πάρκα στην Σαμοθράκη, η παρουσία του κοινού δεν ήταν μεγάλη, αλλά προσωπικά την βρήκα ενδιαφέρουσα. Αν και η άποψη μου για τα συγκεκριμένα αιολικά πάρκα έχει αλλάξει προ πολλού, μετά από παρεμβάσεις έγκριτων επιστημόνων, αλλά αν υπήρχε και η παραμικρή αμφιβολία αυτή διαλύθηκε κατά την εκδήλωση.

Από την βραδιά κρατάω και θεωρώ σημαντικά για να σας μεταδώσω:
Μετά την εφορεία αρχαιοτήτων αρνητικά γνωμοδότησε και το αρμόδιο τμήμα της ΠΑΜΘ για την εγκατάσταση του μικρού αιολικού πάρκου (το μεγάλο έχει άλλες πιο χρονοβόρες διαδικασίες). Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα γίνει αλλά τουλάχιστον θα καθυστερήσει.

Θα επηρεαστεί όλη η βορειοανατολική πλευρά του νησιού από τα πάρκα.
Οι ανεμογεννήτριες θα είναι τεράστιες, ύψους περίπου 140 μέτρων, 3-4 φορές το ύψος του Λευκού Πύργου και το άνοιγμα του έλικα θα είναι ίσο ή και μεγαλύτερο από ένα αεροπλάνο…
Παρακάτω θα σας παραθέσω ένα βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση που είναι

διαφήμιση εταιρείας για την εγκατάσταση 12 ανεμογεννητριών (μικρότερων της Σαμοθράκης) σε ένα ακατοίκητο ξερονήσι κοντά στο Λαύριο, τον Άγιο Γεώργιο, όπου όπως επισημάνθηκε τα εδάφη ήταν πολύ πιο μαλακά από τα δικά μας. Φανταστείτε την καταστροφή που θα συντελεστεί:

Τα οικονομικά οφέλη της Σαμοθράκης θα είναι πολύ μικρά, όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές περίπου 209 χιλιάδες ευρώ ετησίως σε Δήμο και οικιακούς καταναλωτές, το οποίο με το πέρασμα των ετών θα μειώνεται λόγω φυσιολογικής μείωσης της απόδοσης των ανεμογεννητριών. Αξίζει για αυτό το ποσό να καταστραφεί η Σαμοθράκη μας; Έχουμε το δικαίωμα να το το επιτρέψουμε σκεπτόμενοι τις μελλοντικές γενιές Ελλήνων και Σαμοθρακιτών;

Όπως και εγώ, τόσο οι ομιλητές, όσο και πολλοί από τους παριστάμενους λέμε ναι στις ΑΠΕ και στην πράσινη ενέργεια και όχι στην χρήση λιγνίτη και πετρελαίου για την παραγωγή ενέργειας, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, τόσο όσο να καλύπτουν τις ανάγκες της Σαμοθράκης και να μην την καταστρέφουν.

Στο άμεσο μέλλον (πιθανόν 7/12) θα γίνει με πρωτοβουλία του Δήμου Σαμοθράκης μία ημερίδα με καλεσμένους εκπροσώπους των εταιρειών και επιστήμονες.
Τέλος, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η ομάδα Save Saos συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα avaaz με στόχο τις 200.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια