GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι επιδράσεις της καφεΐνης στα μωρά κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Πολλές μητέρες απολαμβάνουν την κατανάλωση καφέ ή άλλων ποτών με καφεΐνη όλη την ημέρα. Αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν τα αποτελέσματα τ...


Πολλές μητέρες απολαμβάνουν την κατανάλωση καφέ ή άλλων ποτών με καφεΐνη όλη την ημέρα. Αλλά μπορεί να μην γνωρίζουν τα αποτελέσματα της καφεΐνης στα μωρά τους.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο αποβολής, πρόωρου τοκετού και χαμηλού βάρους γέννησης.
Μόλις γεννηθεί ένα μωρό, υπάρχουν πολλοί μύθοι που σχετίζονται με τις επιδράσεις της καφεΐνης στα μωρά που θηλάζουν. Όταν μια μητέρα αρχίζει την περίοδο της γαλουχίας, είναι φυσιολογικό να αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει η καφεΐνη στο μικρό της.

Αν και η κατανάλωση καφεΐνης δεν απαγορεύεται, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η καφεΐνη μπορεί να κάνει την εμφάνισή της στο μητρικό γάλα του μωρού σας. Στην πραγματικότητα, πολλοί ειδικοί συστήνουν την αντικατάσταση της καφεΐνης με νερό ή φυσικούς χυμούς φρούτων.

Οι επιπτώσεις της καφεΐνης στα μωρά που θηλάζουν
Παρόλο που οι ειδικοί της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ένωσης θεωρούν ότι ο καφές είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια του θηλασμού, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Αυτές είναι:
Αϋπνία και άλλες δυσκολίες στον ύπνο.
Νευρικότητα.
Ευερεθιστότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια