GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ένωση Βενζινοπωλών Β. Έβρου: Ψίχουλα το επίδομα θέρμανσης

Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας ζητά με επιστολή της η Ένωση Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου, διαπιστώνοντας πως «φέτος,...


Την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας ζητά με επιστολή της η Ένωση Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου, διαπιστώνοντας πως «φέτος, η περιοχή μετρά μείωση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, έως και 180 ευρώ», όπως συγκεκριμένα αναφέρει.

«Ακόμα και πέρυσι, που οι καταναλωτές επιδοτήθηκαν με 320-400 ευρώ, τα ποσά ήταν μικρά σε σχέση με τις απαιτήσεις για τη θέρμανση μίας οικογένειας στην περιοχή του βορείου Έβρου», αναφέρει συγκεκριμένα η Ένωση, χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τα ποσά της φετινής επιδότησης, που ανέρχεται σε έως 240 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια και σε 260 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Η Ένωση θεωρεί επίσης προβληματική την υποχρέωση να προμηθευτούν οι καταναλωτές το πετρέλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αφού, όπως υπογραμμίζει, αυτή η προθεσμία δεν εξυπηρετεί εκείνους που είχαν προνοήσει να γεμίσουν τις δεξαμενές τους από την προηγούμενη περίοδο διάθεσης, με αποτέλεσμα, είτε να μην επιτρέπει την άμεση προμήθεια ο τρέχων οικονομικός προγραμματισμός τους είτε να μην υπάρχει χώρος στις δεξαμενές για την αγορά νέας ποσότητας καυσίμου. 

Καταλήγοντας, η Ένωση Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου τονίζει ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να σταματήσει να επιδοτείται με κριτήρια πείνας και εξαθλίωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια