GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου: Μια οφειλόμενη απάντηση…

Χωρίς να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα πραγματικά προβλήματα, που δημιουργούνται ακριβώς από την υλοποίηση της ασκούμενης πολιτικής σ...


Χωρίς να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στα πραγματικά προβλήματα, που δημιουργούνται ακριβώς από την υλοποίηση της ασκούμενης πολιτικής στο προσφυγικό και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, συνολικά στο λαό της περιοχής μας αλλά και στους πρόσφυγες και μετανάστες, θέλουμε να θέσουμε ορισμένα ζητήματα σε σχέση και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΔΣ των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας Σουφλίου και δασκάλων και νηπιαγωγών Διδυμοτείχου.

Βοηθάει η υιοθέτηση της προπαγάνδας περί «παράνομων εισβολέων» από τα σωματεία των εκπαιδευτικών;

Βοηθάει η μη καταδίκη των πραγματικών υπευθύνων για τη προσφυγιά και μετανάστευση;
Βοηθάει η απόκρυψη της ενεργής συμμετοχής και της χώρας μας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, στις επεμβάσεις που δημιουργούν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών;

Τελικά βοηθάει αν η λύση που προτείνουμε είναι μόνο η αστυνόμευση και τα λεγόμενα «σφραγισμένα σύνορα»;

Πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε ξεκάθαρα πολέμιοι του ρατσιστικού δηλητήριου και μίσους και σε όσους προσπαθούν να διεγείρουν ξενοφοβικά αισθήματα απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι εισβολείς, δεν ξύπνησαν μια μέρα πήραν γυναίκες και παιδιά και είπαν να έρθουν στην Ελλάδα με κίνδυνο να πεθάνουν στη διαδρομή. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ανακόψει τις ροές με καταστολή και με φυλακές όπως ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει μεγάλο λάθος. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να ανεβάσει την ταρίφα των διακινητών και τα θύματα των προσφύγων και μεταναστών.

Η μόνη λύση είναι ο απεγκλωβισμός τώρα των προσφύγων και μεταναστών και η μεταφορά στις χώρες προορισμού τους.

Δεν μπορούμε να είμαστε υποκριτές. Δε γίνεται να σιωπούμε όταν συντελείται το έγκλημα, όταν συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό και μετά να τα βάζουμε με τα θύματα αυτής της πολιτικής που τόσα χρόνια στηρίζουμε. Επομένως, χρειάζεται να μπαίνει στο στόχαστρό μας η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να καταδικαστεί η μετατροπή όλης της χώρας και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Κάποιοι πριν λίγο καιρό καλούσαν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με την πρόφαση ότι θα βοηθούσε στο προσφυγικό. Το αποτέλεσμα το ζούμε όλοι μας. Κάποιοι συνεχίζουν να λενε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή μας θα μας προστατέψει. Η αλήθεια είναι ότι μετατρέπει σε μαγνήτη πολεμικών συγκρούσεων και την περιοχή μας.

Είναι ντροπή να υπάρχουν σήμερα στην χώρα μας και σε άλλες «πολιτισμένες» καπιταλιστικές χώρες στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Να υπάρχουν φυλακισμένοι, απομονωμένοι και χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους. Αυτή η πραγματικότητα δείχνει τα όρια του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας συμβαίνει γιατί υπάρχει η άθλια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας. Μια συμφωνία που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να στηρίζει η ΝΔ.

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:
  • Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες και μετανάστες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
  • Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών. Είναι απαράδεκτο μικρά παιδιά, σύζυγοι, αδέρφια να εγκλωβίζονται στα hotspots και να μην μπορούν να επανενωθούν με τις οικογένειες τους που βρίσκονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
  • Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη όσων προσφύγων παραμείνουν στη χώρα μας.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου και της περιοχής μας έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια