GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δήμαρχος Ξάνθης που κατάφερε να νομιμοποιήσει την πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη

«Ξάνθη: Παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα του Δήμαρχου που νομιμοποίησε τον Ψευτομουφτή» ήταν ένας τίτλος άρθρου για ότι κατάφερ...


«Ξάνθη: Παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα του Δήμαρχου που νομιμοποίησε τον Ψευτομουφτή» ήταν ένας τίτλος άρθρου για ότι κατάφερε ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης. Ένας άλλος τίτλου άρθρου ήταν «Θράκη: Η Άγκυρα ετοιμάζει μεγάλη προβοκάτσια και εκμεταλλεύεται τους αδύναμους τοπικούς παράγοντες»

Και θα ακολουθήσουν και άλλα στο μέλλον, αφού ο Δήμαρχος Ξάνθης κατάφερε να νομιμοποιήσει την πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη σε ένα βράδυ μέσα. Το βράδυ της 16/10, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος «Συνδέσμου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD».

Αμέσως σήμαινε συναγερμός στο υπουργείο εξωτερικών όχι γιατί ο Δήμαρχος βρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά γιατί με την στάση νομιμοποίησε παράγοντες που λειτουργούν Παράλληλες Δομές στην περιοχή

Και όπως ήταν αναμενόμενο, η Άγκυρα το εκμεταλλεύτηκε και το επόμενο διάστημα θα δούμε τα αρνητικά αποτελέσματα. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες, Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ABTTF, μιας οργάνωσης που αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάνης και αναφέρει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης ως Τούρκους, σε επιστολή σημείωσε «Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά, ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένηκατάσταση για εμάς.. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης. Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό, ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης παρόλο που τον σάλο που προκλήθηκε δεν προχώρησε σε καμιά διορθωτική κίνηση, κάτι που υποδηλώνει ότι στηρίζει την αρχική του κίνηση με ότι σημαίνει αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή

Αγαπητοί αναγνώστες,
Η τελετή του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για την έναρξη παραρτήματος του στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019.

Όλοι οι εκπρόσωποι της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης ήταν παρούσα στην τελετή. Ο Γενικός Πρόξενος μητέρας πατρίδας Τουρκίας, της Κομοτηνής παρέστη επίσης στην τελετή έναρξης.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά, ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένηκατάσταση για εμάς.

Ο Δήμαρχος Τσέπελης έκανε μια ομιλία στην τελετή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την
πρόσκλησή του στην τελετή.

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης.
Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό, ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης.

Είναι επίσης σημαντικό από τότε που ο Τσέπελης συμμετείχε σε εκδήλωση όπου οι εκπρόσωποι των ενώσεων που έκλεισαν από ελληνικές αρχές επειδή στα όνομάτα τους υπάρχει την λέξη «Τουρκική», όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η Ένωση Τούρκων Νεολαίας Κομοτηνής και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης καθώς και ο Μουφτής της Ξάνθης που εκλέχθηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είναι σημαντικό επειδή κάθισαν μαζί δίπλα-δίπλα.

Αυτό που είναι φυσικό για εμάς, αυτό που πρέπει να γίνει ότι τελικά έγινε πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος της Ξάνθης, όπου απαρτίζουμε το μισό πληθυσμό, παρακολούθησε μια εκδήλωση ενός από τους σημαντικότερους μας συλλόγους.

Εντούτοις, τα μέλη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο δεν σκέφτονται με τον τρόπο αυτό από τότε που διατύπωσαν δηλώσεις, επικρίνοντας τον Τσέπελη για την παρουσία του στην εκδήλωση. Τον αποκαλούσαν σχεδόν προδότη.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απευθυνόταν μαζί με τον Τσέπελη.
Εξέφρασαν την αντίληψη ότι η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης αποτελεί μεγάλη απειλή και
κίνδυνο για την Ελλάδα.

Όσοι έκαναν αυτές τις μισητές και διακριτικές δηλώσεις δεν είναι ούτε από την Αθήνα ούτε από τη
Θεσσαλονίκη. Είναι πρόεδροι των αντιπολιτευτικών ομάδων του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης,όπου ζει η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης …

Αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν αυτές τις δηλώσεις παρόλο που υπήρχαν υποψήφιοι από τουςΤούρκους στον κατάλογο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές. Αυτού τουείδους οι κλίκες κάνουν πολιτική στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης σαν να μην έχει άλλαπροβλήματα στην πόλη.

Εξάλλου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Λέσβο, δήλωσε ότι «η Λέσβος σύντομα θα γίνει η δεύτερη Ροδόπη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και καταφυγίων στο νησί.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στο
παρελθόν εργάστηκε ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απευθύνεται σε μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, που είναι Έλληνες πολίτες καθώς και μετανάστες και πρόσφυγες. Θεωρεί τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως «απειλή» και «κίνδυνο».

Πότε θα σταματήσετε να μας θεωρείτε «άλλο» ή «επικίνδυνο» και να σταματήσετε να μας διακρίνετε;
Τα μέλη της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης έχασαν τη ζωή τους λέγοντας «όχι» στην
Ιταλική κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, εργαζόμαστε
σκληρά για να αναπτύξουμε τη χώρα μας την Ελλάδα.

Ζούμε εδώ και αιώνες και είμαστε μέρος της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, η λαϊκιστική πολιτική στην
τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης πρέπει να σταματήσει.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα προβλήματά μας και μπορούμε να βρούμε
λύσεις για αυτά τα προβλήματα μόνο εάν συνεργαστούμε.

Ως τελικό σημείο, θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για το άνοιγμα νέου παραρτήματος στην Ξάνθη.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον κ. Μανώλη Τσέπελη, Δήμαρχο της Ξάνθης για την παρουσία του
στην τελετή έναρξης του νέου παραρτήματος και επιθυμώ αυτό να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους πολιτικούς.

Με εκτίμηση.
Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ABTTF




Δεν υπάρχουν σχόλια