GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ας το λάβουν υπόψην τους Τσεπελης, Φανουρακης κλπ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Γιατί είναι ιστορική για τον Περιφερειακό Τύπο η Απόφαση αυτή;
(Μαϊος 2017)

Ενοχο ομόφωνα κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σχετικά με την ανισοκατανομή μέχρι αποκλεισμού της «Ελευθερίας Καλαματας» από δημοσιεύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τατούλη ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και δεν του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αθωώθηκε, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για τον Πέτρο Τατούλη. Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 1 έτους με αναστολή ο καθένας και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Επειδή για πρώτη φορά από την ισχύ των παραπάνω νόμων, επιβάλλεται ποινή και μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρή και με σοβαρές συνέπειες, σε εκπροσώπους δημόσιας αρχής για παραβίαση του κανόνα της ίσης κατανομής των κρατικών δημοσιεύσεων σε όλες τις εφημερίδες του νομού που αφορούν οι δημοσιεύσεις. Ο κανόνας αυτός μέχρι σήμερα παρέμενε «γράμμα κενό» και πολλοί φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα τον αγνοούσαν επιδεικτικά μοιράζοντας τις δημοσιεύσεις κατά το δοκούν και κατατάσσοντας τις εφημερίδες σε «φίλιες» που έπαιρναν τις πολλές ή και όλες τις δημοσιεύσεις και «εχθρικές» που αποκλείονταν από αυτές.

Η Απόφαση της Καλαμάτας δημιουργεί ένα ισχυρό νομολογιακό προηγούμενο και πλέον θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που υπάγονται στο σχετικό νόμο (Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Διοικητές Δημοσίων και Δημοτικών Οργανισμών, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων κλπ) πριν αποφασίσουν να εξυπηρετήσουν προσωπικές ή πολιτικές σκοπιμότητες χρησιμοποιώντας το «όπλο» των δημοσιεύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια