GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανεβάζω καλοκαιρινά, κατεβάζω χειμωνιάτικα: Ο σωστός τρόπος να το κάνετε

Η «μαρτυρική» εποχή που πρέπει να αποθηκεύσουμε τα καλοκαιρινά για να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα, έφτασε. Επειδή, όμως, η διαδικασία ...


Η «μαρτυρική» εποχή που πρέπει να αποθηκεύσουμε τα καλοκαιρινά για να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα, έφτασε. Επειδή, όμως, η διαδικασία αυτή δεν θεωρείται ευχάριστη, το σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους για να την κάνουμε παιχνιδάκι. Επειδή το ζητούμενο είναι να εξοικονομήσουμε χώρο και να γλυτώσουμε χρόνο, βάζοντάς τα σε τάξη, δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μαζέψετε.
1. Κρατήστε τα ρούχα… παντός καιρού
Πριν βιαστείτε να ανεβάσετε όλα τα καλοκαιρινά, δείτε ποια «έξυπνα» ρούχα φοράτε χειμώνα- καλοκαίρι για να τα κρατήσετε με τα υπόλοιπα. Τα τοπ, για παράδειγμα, πολλές φορές είναι ιδανικά για να φοριούνται κάτω από τα πουκάμισα.

2. Μην σιδερώσετε τα καλοκαιρινά!
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, προτιμήστε να μην σιδερώσετε τα ρούχα που θ΄ αποθηκεύσετε. Είναι πιθανό οι ίνες τους θα αποδυναμωθούν και εκτός αυτού, αν ξανατσαλακωθούν, γιατί να κάνουμε αυτή την «αγγαρεία» τώρα και όχι αφού τα ξαναβγάλουμε;

3. Αποθηκεύστε τα T-shirts σε ρολό
Διπλώνετε τα t-shirts στη μέση, τα κάνετε ρολό και αυτό ήταν! Το δίπλωμα γίνεται πανεύκολα, τα ρούχα δεν τσαλακώνονται και φυσικά καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο.

4. Εκμεταλλευτείτε τις τσάντες πλυσίματος για τις λεπτές μπλούζες και τα σορτσάκια
Αν αποθηκεύετε τα ρούχα σας σε βαλίτσες ή συρτάρια, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα λεπτά μακό ή σορτσάκια σε ρολά στις ειδικές θήκες μπουγάδας.

5. Χρησιμοποιήστε σακούλες κενού αέρος
Προμηθευτείτε τις κλασικές σακούλες κενού αέρος και στο τέλος αφαιρέστε με την ηλεκτρική σκούπα τον αέρα που έχει συσσωρευτεί μέσα. Έτσι, μειώνεται σημαντικά τον όγκο που καταλαμβάνουν τα ρούχα ενώ τα προστατεύετε από τη σκόνη, τον σκόρο και την υγρασία.

6. Ή πλαστικά κουτιά
Το λεπτό ύφασμα των καλοκαιρινών ρούχων, μας επιτρέπει ν’ αποθηκεύσουμε μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μικρότερο χώρο. Γι’ αυτό, τα πλαστικά κουτιά είναι ιδανικά. Μπορείτε είτε να επιλέξετε διαφανή κουτιά για να βλέπετε το περιεχόμενό τους είτε να κολλήσετε ετικέτες στο μπροστινό τους μέρος που θα γράφετε τι περιέχουν.

7. Προσοχή με τα μαγιό
Αν δεν είστε χειμερινοί κολυμβητές, ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε τα φετινά σας μαγιό. Αφού τα πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφουν στο καρτελάκι τους, αποθηκεύστε τα σε πλαστικά κουτιά για να είναι πιο απλωμένα και να μην χάσουν τη φόρμα τους.

*Ακόμα ένα σημαντικό tip: Θυμηθείτε να μην τα διπλώσετε γιατί, ειδικά αν πρόκειται για το πάνω μέρος του μπικίνι, θα χάσουν εύκολα τη φόρμα τους.

8. Και με τις πετσέτες θαλάσσης
Ο ιδανικός τρόπος για να πλύνετε τις πετσέτες πριν τις αποθηκεύσετε είναι προσθέσετε μισή κούπα αμμωνία στη θήκη του μαλακτικού. Με τον τρόπο αυτό, θα φύγουν όλα τα υπολείμματα από το αντηλιακό και τα προϊόντα περιποίησης σώματος που χρησιμοποιούσατε το καλοκαίρι και το αλάτι της θάλασσας.

*Σημαντικό Tip: Αφήστε τις να στεγνώσουν στη σκιά για να μην σκληρύνουν πολύ και ν’ αντέξουν και του χρόνου!

9. Ξέρετε τι είναι τα φύλλα μαλακτικού;
Ένα έξυπνο τρικ για να διώξετε μακριά τας ζιζάνια και τον σκόρο είναι να απλώσετε φύλλα μαλακτικού (ή αλλιώς αρωματικά φύλλα στεγνωτηρίου) ανάμεσα στα ρούχα. Εκτός από την προστασία που θα τους παρέχουν, η ευχάριστη μυρωδιά τους θα έχει μείνει όταν ξανακατεβάσετε τα καλοκαιρινά.

10. Η αποθήκευση των παπουτσιών!
Είτε προμηθευτείτε ειδικές παπουτσοθήκες με μεγάλη χωρητικότητα και σχετικά οικονομικές, είτε φυλάξτε τα καλοκαιρινά παπούτσια σε πλαστικά κουτιά.

Για τις δυσάρεστες μυρωδιές, βουτήξτε μια μπατονέτα σε λίγο οινόπνευμα και περάστε την πάνω από τον πάτο του παπουτσιού. Σκεφτείτε ότι για μήνες τα αγαπημένα σας ζευγάρια θα μείνουν σε κλειστές συσκευασίες, που θα αναδείξουν την κάθε μυρωδιά…

11. Προσοχή στο μέρος που θα τ’ αποθηκεύσετε
Αποθηκεύστε τα ρούχα σε ένα στεγνό και χωρίς υγρασία μέρος για να μην συσσωρευτεί η υγρασία κια του χρόνου τα βρείτε βρεγμένα.

12. Για τα «καλά ρούχα» που δεν θέλετε να τσαλακωθούν
Φτιάξτε ένα τρενάκι από κρεμάστρες με καπάκια από τα μεταλλικά κουτιά των αναψυκτικών. Στο τέλος, προστατεύστε τα ρούχα με τις ειδικές θήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Τι να μην κάνετε
Ξεχάστε τις κλασικές χάρτινες σακούλες ή συσκευασίες!

Μπορεί να είναι η εύκολη λύση αλλά δεν ενδείκνυνται για τα ρούχα σας γιατί το χαρτί μπορεί να γίνει ο παράδεισος του σκόρου και των μικρών ζωυφίων.

Αποφύγετε τη ναφθαλίνη
Η… αθώα ναφθαλίνη που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή περιέχει «ύποπτες» ουσίες , επικίνδυνες για την υγεία μας. Ειδικά αν έχετε παιδιά, που εξερευνούν ό,τι βρουν μπροστά τους, καλό θα είναι να την αποφύγετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια