GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μ. Τσέπελης. Ο μοιραίος πολιτικός άνδρας που έγινε δήμαρχος. Φτάνει, κατέβα από το άλογο

Ο σημερινός δήμαρχος, εδώ και 30 χρόνια, προσπαθεί να γίνει δήμαρχος και έγινε. Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έγινε δήμα...


Ο σημερινός δήμαρχος, εδώ και 30 χρόνια, προσπαθεί να γίνει δήμαρχος και έγινε.
Κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έγινε δήμαρχος για να «κονομήσει».
Λεφτά από ότι λένε – εμείς δεν είδαμε τον τραπεζικό του λογαριασμό – αλλά απ’ ότι λέει ο κόσμος και λαμβάνοντας υπόψη το χρήμα που χάλασε στις εκλογές, δείχνει ότι, αν μη τι άλλο, χρήμα υπάρχει και να δοξάζει το Θεό ή τον Αλλάχ, που είναι γερός και δεν χρειαζόταν να γίνει δήμαρχος για να κονομήσει.

Άρα δεν έγινε δήμαρχος για να οικονομήσει.
Αναγνωρισιμότητα είχε, διότι και σαν επαγγελματίας τα κατάφερε πολύ καλά και σαν πολιτικός- δεύτερο βιολί – είχε θετική εικόνα στην κοινωνία.

Η εικόνα μέχρι χθες που δεν ήταν δήμαρχος ήταν αυτή του δουλευτάρη και άρα οι Ξανθιώτες τον αποδέχονταν και σεβόντουσαν το γεγονός ενός δημόσιου προσώπου που πάσχιζε να στηρίξει την κοινωνία είτε σαν επαγγελματίας είτε σαν πολιτικός.

Μέχρι εδώ καλά.
Ακόμη καλλίτερα που ο κόσμος – ποιος κόσμος; Δεν έχει σημασία – ο κόσμος – τον έκανε δήμαρχο.

Άρα ο κόσμος έκρινε ότι λόγω των προσόντων του Μ. Τσέπελη έπρεπε να τον τιμήσει και να τον κάνει δήμαρχο και τον έκανε. Μπράβο λοιπόν και στον κόσμο – ψηφοφόρους.

Ο Μ. Τσέπελης ανέβηκε στο πρώτο βάθρο της Ξάνθης ως ο πρώτος των πρώτων Ξανθιωτών και μπράβο και εύγε.

Δοξάστηκε, τιμήθηκε ανέβηκε στο άλογο – αλληγορικό – και η προσπάθεια 30 χρόνων στέφθηκε με επιτυχία.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, αφού έγιναν όλα αυτά, δηλαδή δοξάστηκε, τιμήθηκε και κέρδισε τον σεβασμό της κοινωνίας, έπρεπε να βάλλει την παράταξη του σε ενδοπαραταξιακή διαδικασία και να μπει άλλος στην θέση του και κυρίως να κατέβει από το άλογο τιμημένος, δοξασμένος και έχοντας κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου.

Διότι μετά από τρείς μήνες στην εξουσία, απλά δεν άλλαξε τίποτε.
Η διοίκηση του ξεκίνησε τα έργα του προηγουμένου δημάρχου του Χ. Δημαρχόπουλου που αφελώς νόμιζε ότι θα ξαναβγεί δήμαρχος και θα τα ξεκινούσε ο ίδιος, αλλά την πάτησε-άλλωστε αυτά έχει η πολιτική.

Τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους, φωτισμένα αυτή την φορά από τις λάμπες LED, έργο και αυτό του Δημαρχόπουλου, τα πάρκινγκ κλειστά, το κολυμβητήριο το ίδιο, το χάος που επικρατούσε στην πόλη συνεχίζει να επικρατεί, οι δημοτικοί υπάλληλοι χρεώνουν τους δημότες με χρέη, τόκους επί των τόκων και ξεχνάνε να τους ειδοποιήσουν, μέχρι την ημέρα που το θυμούνται και απλά, αδιάφορα, στέλνουν εγκεφαλικά.

Τα χρέη στην ΔΕΥΑΞ από Δροσερό μεριά, προίκα της προηγούμενης διοίκησης, εξακολουθούν και υπάρχουν.

Οι απευθείας αναθέσεις δίνονται και ξε – δίνονται και πάει λέγοντας.
Για αυτό είπαμε ότι αν ο Μ. Τσέπελης έφευγε την δεύτερη ημέρα της εκλογής του γιατί ήταν φως φανάρι ότι δεν θα κατάφερνε σαν δήμαρχος, όχι γιατί δεν έχει την ικανότητα. Και ικανός είναι και πανέξυπνος είναι … αλλά δεν θα καταφέρει να χαράξει πολιτική και να την εφαρμόσει. Οι λόγοι πολλοί και μη … πολιτικοί.

Απλά αν έφευγε την δεύτερη μέρα της εκλογής του θα άφηνε στους Ξανθιώτες την εικόνα ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε στην ζωή του, πέτυχε και τελικά έγινε ο πρώτος των πρώτων και σαν κύριος, απλά αποχώρησε.

Αν ο σκοπός του Μ. Τσέπελη ήταν η υστεροφημία του, μέχρι χθες το κατάφερε.
Αν όμως ο σκοπός του, που αυτό φαίνεται, είναι να διοικήσει, κρίμα στην Ξάνθη.

Μ. Τσέπελη κατέβα από το άλογο όσο είναι νωρίς.

Μπορεί να μην υπογράφεις εσύ ως δήμαρχος αλλά εσύ έχεις την ευθύνη και για τα καλά αλλά και για τα άσχημα.

Κατέβα από το άλογο όσο είναι νωρίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια