GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πότε θα γίνει η επόμενη απογραφή πληθυσμού

Το 2021 πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη απογραφή του ελληνικού πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως ανακοινώθηκε.


Το 2021 πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη απογραφή του ελληνικού πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως ανακοινώθηκε.

Πρόκειται για τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών, οι οποίες διενεργούνται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός των Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών (οι οποίες διενεργούνται ανά δεκαετία) είναι η συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους, καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας: «η Απογραφή Κτηρίων αποσκοπεί στην καταμέτρηση του αριθμού των κτηρίων στο σύνολο της Χώρας και κατά περιοχή, στη συλλογή στοιχείων για τα κτήρια, σχετικά με τη χρήση τους, το καθεστώς ιδιοκτησίας τους, την περίοδο κατασκευής τους, το μέγεθός τους, τα υλικά κατασκευής τους κ.λπ.

Η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών αποσκοπεί:
στην καταμέτρηση του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή των κατοίκων που διαμένουν μόνιμα σε κάθε επίπεδο διοικητικής διαίρεσης της Χώρας,

στην καταμέτρηση του Νόμιμου Πληθυσμού της Χώρας, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε Δήμου,

στη συλλογή στοιχείων σχετικά με τη σύνθεση των νοικοκυριών και τα δημογραφικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού

στην κατά είδος καταμέτρηση του αριθμού των κατοικιών, στη συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα κύρια χαρακτηριστικά των κατοικιών και τις ανέσεις τους και στην καταμέτρηση του αριθμού των κατοικιών ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους» καταληγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.


Δεν υπάρχουν σχόλια